5 vanliga frågor till Linda – säljare av solceller

När du kontaktar Bjäre Kraft angående solceller är det Linda Ericsson du får prata med. Hon svarar på dina frågor och om du önskar kommer hon hem till dig för att se förutsättningarna på just din fastighet. Därefter skickar hon en offert på den solcellsanläggning ni tillsammans kommit fram till. Här ger Linda exempel på vanliga frågor hon får:

1. Passar mitt tak för solceller?

På de flesta villatak är det lämpligt att ha solpaneler i en riktning mellan sydväst och sydost och som inte har för mycket skuggning. Har du ett mer platt tak fungerar öst och väst också bra, då vinkeln gör att du kan producera el från tidig morgon till sen kväll. Solpaneler går att fästa på alla taktyper.

2. Hur många solceller behöver jag?

Hur mycket el förbrukar du på ett år? Du bör sikta på att producera ungefär lika mycket el, då blir ditt hushåll energineutralt! Linda räknar ut exakt hur många solceller du behöver. En snabb preliminär beräkning kan du lätt göra själv i vår solcellskalkylator.

3. Hur lång tid tar det att få solceller på taket?

Från det att beslutet är taget går det fort att få igång en anläggning, vanligtvis tar det två till fyra veckor. Själva byggtiden på huset är två till tre dagar och driftsättning sker direkt efter.

4. Kräver min anläggning något underhåll?

En solcellsanläggning sköter sig själv och kräver ytterst lite underhåll. Vid behov kan du försiktigt ta bort snö eller löv, om det skulle täcka panelerna en längre period. Via datorn eller telefonen kan du följa varenda soltimme på året och jämföra produktionen dag för dag.

5. Varför bör jag sätta solceller på mitt hus?

Med solceller på taket blir du mindre beroende av varierande elpris och försörjer dig själv på 100% förnybar och egenproducerad el. Elen som inte går åt matas ut på elnätet och används av någon annan. Du som äger anläggningen får förstås betalt och Bjäre Kraft köper och säljer el till samma pris.

Nu vill jag testa solcellskalkylatorn!

 

Linda Ericssons kontaktuppgifter

E-post: linda.ericsson@bjarekraft.se

Telefon: 0431-45 70 04


Publicerat den 2 september, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!