Styrelsen för Bjäre Kraft ekonomisk förening har utsett Alexander Jansson till ny vd och koncernchef. Alexander tillträder tjänsten den 1 juli 2019.

Efter en noggrann rekryteringsprocess har styrelsen beslutat att anställa Alexander Jansson som ny vd och koncernchef för Bjäre Kraft. Han har de kvalifikationer som företaget behöver, både nu och i det framtida utvecklingsarbete som väntar, säger Kenneth Olsson, ordförande i Bjäre Kraft ekonomisk förening. Styrelsen har inför anställningen tittat på framförallt tre saker; kunskap, energi och nätverk. Alexander är kandidaten som vi anser bäst lämpad för uppdraget, avslutar Kenneth Olsson.

Alexander är 40 år gammal och bor i Vejbystrand med fru och tre barn Han har en masterutbildning i Product innovation and development vid University of Brighton, England. Alexanders karriär på Bjäre Kraft började år 2003 och han har genom åren haft många olika roller, nu senast som vd för Bjäre Kraft Bredband AB och som vice koncernchef.

Det är inspirerande och spännande att ta över ansvaret för en verksamhet som befinner sig i två branscher där det händer så mycket. Energi och bredband är områden som sitter på mycket av lösningarna för en hållbar framtid. Framför allt ser jag fram emot att tillsammans med fantastiska medarbetare utveckla Bjäre Kraft mot en spännande framtid, säger Alexander Jansson.

 

Nuvarande koncern-vd Håkan Eriksson, som under 27 framgångsrika år har lett Bjäre Kraft, lämnar sin post i samband med att Alexander Jansson tillträder.

 

För ytterligare information kontakta:
Kenneth Olsson, ordförande i Bjäre Kraft, tel nr 0708-55 62 05
Alexander Jansson, blivande vd och koncernchef på Bjäre Kraft, tel nr 0431-44 99 16

För pressbilder: https://www.bjarekraft.se/pressrum/


Publicerat den 24 april, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!