Anna tipsar om tre bra tv-serier

Anna Rausman jobbar som administratör av fiberleveranser på Bjäre Kraft. Här tipsar hon om tre av sina favoritserier:

Morden i Sandhamn

Morden i Sandhamn är en svensk kriminalserie baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som många tror. I den vackra idyllen kämpar åklagaren Nora Linde mot oanad ondska.

– Det är alltid kul med bra svenska serier och Morden i Sandhamn är en favorit. Serien har en spännande handling och jag gillar Alexandra Rapaport som har huvudrollen som Nora Linde, berättar Anna.

– Jag tittar nu på säsong sju och norrmannen som är ny fungerar jättebra i serien. Jag gillar honom också, säger Anna.

Serien hade premiär under juli 2010 och just nu sänds sjunde säsongen på TV4 Play och C More. Alla sju säsongerna hittar du på Cmore.

 

Bron

När första säsongen av Bron visades år 2011 i SVT hade den i snitt 900 000 tittare per avsnitt. Serien handlar om polisen Saga Norén – med ett tydligt av Aspergers syndrom präglat avvikande socialt beteende – och hennes kollegor. Första säsongen inleds med att en mördad kvinna hittas på Öresundsbron – precis på gränsen mellan Sverige och Danmark.

-Detta är nog den bästa serien jag någonsin har sett! Den är annorlunda på ett bra sätt och har en grym huvudrollsinnehavare i Sofia Helin. Har du inte redan sett den är det på tiden att du gör det, tycker Anna.

Tv-serien finns i fyra säsonger och du hittar den på Netflix, C More och SF Anytime.

 

Unbelievable

En ung traumatiserad kvinna anmäler att hon har blivit våldtagen av en okänd man i sitt hem, Hon överväldigas av sina känslor och får ett skeptiskt bemötande av polisen. Vidare handlar serien handlar om en rad våldtäkter som inträffade mellan 2008 och 2011 i Washington och Colorado och den bygger på en nyhetsartikel som publicerade 2015.

– Jag gillar ofta polisserier och denna verklighetsbaserade miniserie känns väldigt verklighetstrogen. Jag älskar Toni Collette som spelar huvudrollen!

Serien finns på Netflix och hade premiär för ganska exakt ett år sedan.

Publicerat den 3 september, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!