Annikas tipsar om tre bra tv-serier

Annika Borgman är chef för Bjäre Krafts kundservice. Här ger hon tips om tre tv-serier som tillhör hennes favoriter.

Sons of Anarchy

 

Serien handlar om  medlemmar i motorcykelklubben Sons of Anarchy och utspelar sig i Kalifornien, USA. Seriens huvudperson Jax, som är klubbens vicepresident,  börjar ifrågasätta både klubben och sig själv. Han slits mellan klubbens kriminella livsstil och ambitionerna att göra något mer hedervärt med sitt liv.

– Sons of Anarchy innehåller egentligen alldeles för mycket våld för min smak, berättar Annika. Och hade det inte varit för att serien även innehåller mycket om huvudpersonen Jax relationer med sina föräldrar, klubbmedlemmar och hans flickvän, så hade jag nog hoppat över den, säger Annika.

– Kvinnorna i serien är dels de som är ”hangaround” till klubben och de behandlas tyvärr inget vidare. Men tack och lov finns det andra kvinnliga karaktärer som väger upp detta, till exempel Jax mamma, som är minst lika tuff som övriga medlemmar i motorcykelklubben.

Serien hade premiär 2008 och sista avsnittet sändes 2014. Totalt finns det sju säsonger och du hittar dem på Netflix.

 

Outlander

 

Serien inleds när sjuksköterskan Claire och hennes man är på smekmånad i Skottland, strax efter andra världskrigets slut. När Claire besöker en stencirkel far hon mystiskt tillbaka till 1700-talets Skottland. Där kidnappas hon av klanen McKenzie, men möter också kärleken i klanmedlemmen Jamie Fraser.

– Serien om Claire och Jamie bygger på en bokserie av Diana Gabaldon. Jag läste alla böckerna innan tv-serien kom och tycker att de har lyckats bra med att föra över böckerna till film, berättar Annika.

– Jag gillar att serien utspelar sig i historisk tid och tycker att det är spännande att Claire reser i tiden. Sedan bygger förstås serien på Claire och Jamies kärlekshistoria och den har de också lyckats skildra bra i serien.

Viaplay började sända serien den 2014 och hittills finns det fem säsonger av Outlander. Viaplay har alla fem säsonger, Netflix och HBO visar de fyra första.

 

Ray Donovan

 

I Los Angeles är Ray den man kallar på när stadens kändisar, idrottsstjärnor och affärsmoguler sitter fast i komplicerade situationer. Ray får alla problem att försvinna. De enda svårigheter som Ray inte kan lösa är de som har att göra med hans egen trasiga familj.

Enligt Ray kan alla deras problem spåras till hans far Mickey, en gangster i den irländska maffian. Allt vänds upp och ner när Mickey, efter att ha suttit i fängelse i 20 år, reser till Los Angeles, full av hämndlust. Han vill ha pengar, ett nytt liv och han vill åter bli familjens överhuvud.

– Ja, då har vi åter en våldsam serie med rejält komplicerade familjeförhållanden. Medan Ray är mycket duktig på sitt jobb att hjälpa de rika ur knepiga situationer, så får han inte riktigt till det i privatlivet. Precis som med Sons of Anarcy är det kombinationen av action och relationsdrama som tilltalar mig, avslutar Annika.

Serien börjades sändas 2013. HBO visar sju säsonger och Viaplay har fem.

Publicerat den 25 juni, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!