Bjäre Kraft tar tempen på badvattnet

Förra sommaren installerade vi mätutrustning för badtemperatur på fyra badplatser inom vårt verksamhetsområde. Med över 100 000 sidvisningar på hemsidan är det ingen överdrift att säga att det blev en dundersuccé. Nu kör vi igen!

Sommaren 2019 tog vi temperaturen på vattnet vid Magnarp strand, morgonbryggan i Torekov, Kallbadhuset i Båstad och vid Sven Jons udde i Ängelholm. Badtemperaturen mättes en gång i timmen och presenterades på vår hemsida. Under perioden maj till och med september hade vi över 100 000 visningar för badsugna som ville veta om det var dags att ta sig ett dopp – en rejäl succé, tycker vi.

Här mäter vi idag

Jodå, vi är sugna på att ge denna service till våra kunder och andra intresserade även i år. Redan nu kan du på vår hemsida hitta vattentemperaturen vid Sven Jons udde i Ängelholm och vid Kallbadhuset i Båstad. Inom kort kommer vi även presentera morgonbryggan i Torekov och Magnarps strand.

Så här hittar du badtemperaturen

Oavsett om du är en hurtbulle som badar i havet året runt eller om du väntar tills längre fram, hittar du lätt vilka grader det är i vattnet. Lägg redan nu sidan www.bjarekraft.se/badtemperatur på hemskärmen i din mobiltelefon, så är du redo.

LoRa – tekniken bakom mätningarna

Bjäre Kraft har byggt ett trådlöst nät, LoRa, som vi till exempel kan använda till att sända uppgifter om temperatur. Utrustning vi sätter upp vid respektive badplats mäter varje timma och skickar resultatet trådlöst till vår mottagare. Avstånden mellan badplats och mottagare kommer vara mellan två och nio kilometer. Svaren presenterar vi automatiskt på vår hemsida


Publicerat den 29 april, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!