Vad väntar Bjäre Kraft under 2018?

Ett nytt och fräscht år har nyss startats upp varför vi ber koncern-VD Håkan Eriksson berätta om fem saker som väntar Bjäre Kraft under året.

1. Flytt till Förslöv

– Under fjolåret påbörjade Byggmästarn i Skåne bygget av det som ska bli nytt kontor, hallar och lager i Förslöv. Bygget går som förväntat och vi hoppas kunna flytta in i slutet av 2018.
– Anledning till att vi flyttar ifrån våra lokaler i Västra Karup är framför allt för att vi är trångbodda. Vår verksamhet växer och därför ökar antalet anställda. Idag har vi därför åtta kontorsbaracker på gården, för att alla ska få plats.
– Vår placering i Förslöv blir nära järnvägsstationen, vilket ger goda pendlingsmöjligheter för personalen. Det nya läget är också ett plus när vi behöver rekrytera ny personal. I Förslöv kommer vi dessutom befinna oss mer i centrum av vårt upptagningsområde och kan därför snabbare vara på plats vid avbrott och andra oplanerade åtgärder.

2. Fiberansluta landsbygden

– I vårt arbete med att bygga ut fibernätet till boende i kommunerna Båstad, Ängelholm, Klippan och Åstorp, ingår också att förse invånarna utanför tätort med fiber – så kallade landsbygdprojekt. Detta arbete pågår sedan länge och även under 2018 kommer vi hålla hög fart. Vi kommer fiberansluta boende i Båstads, Ängelholms och Klippans kommuner och totalt är det cirka 3 600 stycken fastigheter på landsbygden som har möjlighet att få fiber under året.

3. Sakernas internet (Internet of things)

– Redan idag är många prylar uppkopplade mot internet: De vanligaste är våra mobiltelefoner, datorer och surfplattor, men andra exempel är smarta klockor, belysning, värme och dörrlås. Allt fler saker blir uppkopplade mot internet och detta kommer påverka vardagen för oss alla.
– Bjäre Kraft kommer under 2018 starta upp ett projekt för att titta närmare på tekniken, för vi vill naturligtvis hänga med i utvecklingen och vara i framkant.

4. Bygga reservmatning för el

– Vi fortsätter under 2018 att anlägga en reservmatning för elnätet. Arbetet, som framför allt görs på vår station i Grevie, är omfattande och kommer därför fortsätta in på år 2019. När arbetet är klart kommer hela vårt elnät ha full reservmatning, vilket innebär att det finns en alternativ väg för elen att våra kunder. Det i sin tur betyder färre och kortare elavbrott.

5. Elhandel

– Hösten 2016 startade vi upp försäljning av el till slutkund. Försäljningen har tagit rejäl fart under 2017 och vi hoppas förstås att den trenden fortsätter även detta år. Den nya tjänsten har fått positivt bemötande av många kunder och de uppskattar framför allt att vi enbart säljer förnyelsebar el, att vi är lokala och att de kan få alla tjänster på en och samma faktura.

 


Publicerat den 12 januari, 2018

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!