Bjäre Kraft och Åstorps FF ploggar

Med skräppåsar i hand kommer ungdomar och vuxna från Åstorps FF och personal från Bjäre Kraft ta sig runt i Tingvallaskogen och plogga (plocka skräp och jogga). Mellan kl 14.00-16.00 på söndag den 14 april kommer skogen rensas från allt skräp som vi tillsammans kan tänkas hitta. NSR ställer upp med sopkärl och tar hand om soporna vid dagens slut.

Jogga i skogenVad passar väl bättre en söndagseftermiddag än att lägga ett par timmar på att motionera? Och varför inte samtidigt göra en insats för vår miljö? Bjäre Kraft tog därför kontakt med Åstorps FF, en av de idrottsklubbar som de sponsrar, för att höra om de hade lust att göra en aktivitet ihop. Tanken var att röra sig i naturen och samtidigt plocka upp sopor vi hittar, ”plogga”. Åstorps FF tände direkt på idén.

– Till vardags jobbar vi med att producera och sälja vår miljövänliga el. Vi försöker även i övrigt bidra till en bättre miljö, berättar Håkan Eriksson, koncern-vd på Bjäre Kraft. Så kom idén att vi borde hitta på något miljöfrämjande tillsammans med några av de ungdomar vi sponsrar. Vi tycker det är roligt att Åstorps FF nappade på idén att plogga, avslutar Håkan Eriksson.

– Vi blev mycket glada när Bjäre Kraft tog kontakt och ville plogga med oss, säger Andreas Johansson, ordförande i Åstorps FF. Söndagen blir ett ypperligt tillfälle att varaÅstorps FF ute i naturen med barnen och samtidigt lära dem att vara rädda om jordens resurser. Det gör vi bland annat genom att städa skogen och ta hand om soporna på ett bra sätt, menar Andreas Johansson.

Nordvästra Skånes Renhållnings AB ställer upp genom att låna ut soptunnor och tar dessutom hand om det skräpet vid dagen är slut.

 

Plogga

Att ”plogga” är att jogga och plocka skräp samtidigt och gärna i grupp.

När multisportaren Erik Ahlström lämnade Åre för Stockholm år 2016, slogs han av hur skräpig huvudstaden var. Då startade han den första löpargruppen som plockade skräp samtidigt som de joggade.

Eriks idé har sedan fått spridning via sociala medier till många länder i Europa och finns även i Iran, Costa Rica och Vietnam.

Ploggningen har också utvecklats och numera går det lika bra att promenera, paddla, åka skateboard, cykla eller vad du själv föredrar för att röra dig.


Publicerat den 10 april, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!