Vi förstärker elnätet längs väg 105

Om du brukar köra väg 105 ute på Bjäre har du kanske redan stött på vårt arbete med att gräva ner ny elkabel längs vägen. Det är dags att förnya huvudledningen för el och arbetet förväntas ta cirka två månader. Under tiden ber vi om din förståelse när du får sänka farten och eventuellt stanna vid trafikljus.

I tisdags påbörjade vi arbetet med att ordna ny elledning från Förslöv till Vejbystrand och som ska försörja såväl Vejbystrand som Magnarp, Björkhagen och Stora Hult med el. Det är ett stort arbete som kommer ta cirka två Bjäre Kraft gräver ner elkabel vid väg 105.månader. Om allt går som det ska är vi färdiga med februari månads slut. Arbetet med att byta kabeln mellan Förslöv och Vejbystrand kommer att kosta drygt fem miljoner kronor.

– Idag har vi två luftledningar från Förslöv till Vejbystrand. Reservledningen är från 1960-talet, varför det är dags att byta ut den, säger Bengt Henrysson som leder projektet på Bjäre Kraft. Den ersätts av den nya 20 kV-ledningen som kommer att bli ordinarie kabel. Kvarvarande luftledning, som är i fint skick, kommer framöver fungera som reservledning, berättar Bengt Henrysson vidare.

Sträckan vi arbetar med nu är på 2,8 kilometer. Resterande sträcka gjorde vi vid tidigare i samband med att vi grävde ned fiber.

Det är Trafikverket som har gett oss tillstånd att gräva längs väg 105, men då vi inte få gräva i asfalten kommer vi vid två ställen borra oss under vägen.

Under arbetets gång flyttar vi oss till olika ställen på väg 105. Dock kommer alltid ett körfält vara öppet och vi använder oss av trafikljus för att styra trafiken. Och som alltid hoppas vi på din förståelse och att du tar det lugnt när du passerar våra kollegor. Tack på förhand!

Bjäre Kraft arbetar hela tiden med att förstärka och förbättra elnätet på Bjäre. Till exempel pågår samtidigt arbetet med att byta ut elkabel på Köpmansgatan i Båstad och till våren ska den kabeln på havsbottnen mellan Torekov och Hallands Väderö plockas upp.

 


Publicerat den 9 januari, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!