i korthet

Bjäre Krafts historia

Bjäre Krafts starkströmskablar Grevie

1972

Bjäre Kraft ekonomisk förening bildades 1972 då sex elföreningar slogs ihop och samtidigt köpte Båstad köpings elverk. Nätområdet sträcker sig från Båstad i norr till Björkhagen i söder. Vid denna tid hade Bjäre Kraft ekonomisk förening både hand om elförsäljningen och distributionen.

Laptop knät hund

2008

I februari 2008 köpte Bjäre Kraft bolaget Thalamus Operations AB och tog över stadsnätet i Ängelholm. Dotterbolaget Bjäre Kraft Bredband AB bildades och äger och förvaltar sedan dess stadsnätet, som numera finns i Båstads, Ängelholms, Åstorps och Klippans kommuner.

kraftaktörerna logo

2010

Den 1 april 2010 blev Kraftaktörerna en del av elhandelsbolaget Bixia och Bjäre Kraft ekonomisk förening blev samtidigt delägare av Bixia.Kvinna ändrar kanal på TV:n me4d fjärrkontroll.

2016

Ett intensivt år då vi sålde vår del i elhandelsbolaget Bixia och i oktober startade vår egen elhandel. Den 1 december gjorde vi en stor förändring av vår TV-tjänst som innebar att vi fick många fler kanaler som sändes digitalt och flera av dem i HD-kvalitet. Vi började också sälja egna tilläggspaket.

Leveransplanerare av fiber hos Bjäre Kraft besöker kund i Förslöv.

2017

Rekord i antal fiberanslutningar! Under 2017 anslöt vi drygt 5000 st hushåll. Det är en mycket hög anslutningstakt, för vi jobbar med att ansluta alla som vill i kommunerna Båstad, Ängelholm, Klippan och Åstorp.

Bjäre Krafts nya huvudkontor i Förslöv.

2018

Vi växte ur vår anläggning i Västra Karup. Sista tiden fick vi komplettera kontoret med sex baracker på gården. I november 2018 flyttade vi därför in i vårt nybygge i Förslöv. Här får vi plats i såväl kontor som på gården och i andra byggnader.

Alexander Jansson, vd och koncernchef på Bjäre Kraft

2019

Vid halvårsskiftet 2019 valde Håkan Eriksson att sluta som vd och koncernchef på Bjäre Kraft. Istället steg Alexander Jansson fram som företagets nya ledare. Håkan Eriksson finns kvar i företaget som ny vice ordförande i styrelsen.

i korthet

Bjäre Krafts ledord

Ett företag är sina anställda och det är därför viktigt hur vi samverkar utåt med kunder och inåt med kollegor. Värdeorden har vi arbetat fram tillsammans och de ska hjälpa oss förenkla och förstärka det dagliga arbetet.

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!