Bjäre Kraft och ICA Vågen i Vejbystrand satsar på solenergi

 

Bjäre Kraft har under maj 2018 installerat en solcellsanläggning på ICA Vågen i Vejbystrand som nu i det fina vädret producerar el för fullt. På taket sitter 370 kvm energieffektiva solceller som beräknas producera cirka 65 000 kWh per år. Det täcker ungefär 15 % av mataffärens förbrukning.

 

Bjäre Kraft, som sedan länge är vana att driftsätta, underhålla och optimera el- och fibernät, gör här sitt första större projekt med installation av solceller.

Solen börjar bli en allt vanligare energikälla och det kommer i framtiden finnas ännu större möjligheter att utveckla energi från solen. Och vi på Bjäre Kraft är glada att kunna vara en liten del i det arbetet och förväntar oss att det blir fler projekt framöver, säger Håkan Eriksson, koncern-vd på Bjäre Kraft.

ICA-handlare Kalle Ludvigsson är nöjd med investeringen, som är på cirka 900 000 kr och som han räknar med att ha tjänat in på 10 år.

Arbetet med att sätta upp och aktivera solcellsanläggningen på butiken har gått alldeles utmärkt och att nyttja solens energi är helt i linje med vårt miljöarbete. Vi har sedan tidigare bytt ut all belysning till LED-lampor, satt lock på frys- och kyldiskar och annat för att minska energiförbrukningen. Dessutom uppmanar vi våra kunder att återanvända matkassarna, berättar Kalle Ludvigsson, som driver ICA-butiken i Vejbystrand.

 

Kunderna kan följa elproduktionen i affären

De kunder som är nyfikna på hur mycket energi solcellerna på ICA Vågen producerar hittar informationen på en TV-skärm i butiken.


Publicerat den 20 juni, 2018

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!