Bjäre Kraft presenterar badtemperaturen även i år

Förra sommaren installerade Bjäre Kraft mätutrustning för badtemperatur på fyra badplatser i nordvästra Skåne. Med över 100 000 visningar av temperaturen på hemsidan, satsar företaget på att ge allmänheten samma service i år.

Sommaren 2019 tog Bjäre Kraft temperaturen på vattnet vid Magnarp strand, morgonbryggan i Torekov, Kallbadhuset i Båstad och vid Sven Jons udde i Ängelholm. Badtemperaturen mättes en gång i timmen och presenterades på företagets hemsida. Under perioden maj till och med september hade Bjäre Kraft över 100 000 visningar för badsugna som ville veta om det var dags att ta sig ett dopp. Efter så stort intresse av badtemperaturen från kunder och andra, har Bjäre Kraft beslutat sig för att även denna sommar serva nordvästra Skåne med mätningar.

I dagarna installerade Bjäre Kraft mätutrustning vid Sven Jons udde i Ängelholm och vid Kallbadhuset i Båstad. Men det är bara början; Inom kort kommer de även att presentera vattentemperaturen vid morgonbryggan i Torekov och vid Magnarps strand.

Om allt går bra med installationerna i Torekov och Magnarp är det inte omöjligt att vi börjar mäta på ett par ställen till. Och i så fall kommer vi be våra kunder om hjälp för att välja bra och populära platser, berättar Jesper Peterson, affärsutvecklare på Bjäre Kraft.

Den utrustning som Bjäre Kraft sätter upp vid respektive badplats uppdaterar varje timma och skickar resultatet via företagets trådlösa nät till en mottagare. Avstånden mellan badplats och mottagare kommer vara mellan två och nio kilometer. Svaren presenteras sedan automatiskt på Bjäre Krafts hemsida.

Mätning av badtemperaturen startade som en pilottest inom vårt satsningsområde för trådlösa nät. Med denna typ av LoRa-sensorer kan man mäta i princip vad som helst, var som helst. Bara fantasin sätter gränser, avrundar Jesper Peterson.

Oavsett om du är en hurtbulle som badar i havet året runt eller om du väntar tills längre fram, hittar du badtemperaturer på www.bjarekraft.se/badtemperatur.

 

Ytterligare information:
Jesper Peterson, Bjäre Kraft, tel nr 0431-44 99 06, e-post: jesper.peterson@bjarekraft.se

 


Publicerat den 29 april, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!