Bjäre Kraft presenterar badtemperaturen för Klitterhus

Förra sommaren installerade Bjäre Kraft mätutrustning för badtemperatur på fyra badplatser i nordvästra Skåne. Med över 100 000 visningar av temperaturen på hemsidan, satsar företaget på att utöka platser att mäta i år.

Sommaren 2019 tog Bjäre Kraft temperaturen på vattnet vid Sven Jons udde i Ängelholm, vid Kallbadhuset i Båstad, vid morgonbryggan i Torekov och även i Magnarps strand. Badtemperaturen mättes en gång i timmen och presenterades på företagets hemsida. Under sommaren hade Bjäre Kraft över 100 000 visningar för badsugna som ville veta om det var dags att ta sig ett dopp. Efter så stort intresse av badtemperaturen från kunder och andra har Bjäre Kraft beslutat sig för att även denna sommar serva nordvästra Skåne med mätningar.

Under våren installerade Bjäre Kraft mätutrustning på samma platser som under fjolåret. Fram till midsommar har Bjäre Krafts badsida haft över 47 000 visningar, så sidan verkar fylla sitt syfte.

Förra sommarens mätning av badtemperaturen blev en succé. Därför vill vi utöka i år och under maj månad fick kunder och andra intresserade ge oss tips på badplatser att mäta. Vi fick in många förslag och Klitterhus hamnade i topp. Nu kan alla som önskar se hur varmt vattnet är där. Det är bara att surfa till vår hemsida, berättar Jesper Peterson, affärsutvecklare på Bjäre Kraft.

Den utrustning som Bjäre Kraft sätter upp vid respektive badplats uppdaterar varje timme och skickar resultatet via företagets trådlösa nät till en mottagare. Avstånden mellan badplats och mottagare är mellan två och nio kilometer. Svaren presenteras sedan automatiskt på Bjäre Krafts hemsida.

Mätning av badtemperaturen startade som en pilottest inom Bjäre Krafts satsningsområde för trådlösa nät. Med denna typ av LoRa-sensorer kan vi mäta i princip vad som helst, var som helst. Bara fantasin sätter gränser, avrundar Jesper Peterson.

Badtemperaturen hittar du på www.bjarekraft.se/badtemperatur.


Publicerat den 24 juni, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!