Bjäre Kraft presenterar sommarens badtemperatur

Inför årets badsäsong planerar vi att sätta ut mätverktyg på fyra badplatser i nordvästra Skåne. Glöm inte kolla badtemperaturen innan du drar till stranden!

Vi har tidigare skrivit om vår satsning på framtidens nya trådlösa nät – LoRa. Förra sommaren visade vi hur tekniken kan användas, genom att  mäta badtemperaturen i Magnarp, som vi sedan presenterade på vår hemsida.

Men vårt intresse för badvattnets temperatur består, så i år tänker vi oss sätta ut LoRa-utrustning på bojar och bryggor på inte mindre än fyra ställen i nordvästra Skåne: Magnarp strand, Torekov (morgonbryggan), Kallbadhuset i Båstad och vid Sven Jons udde i Ängelholm.Kallbadhuset i Båstad.

LoRa-utrustningen kommer varje timme mäta vattentemperaturen och skicka resultatet trådlöst till vår mottagare. Avstånden mellan badplats och mottagare kommer vara mellan 2 och 9 kilometer.

Temperatursensorn i Magnarps hamn är på plats, som ett smakprov visar vi på denna sidan temperaturen just nu i Magnarps hamn. När all mätutrustning är uppsatt och temperaturen visas på hemsidan, återkommer vi med mer information.

Klicka här för att se badtemperaturen


Publicerat den 7 maj, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!