Bjäre Krafts ADSL-kunder drabbas vid stängning av telestation

Bjäre Kraft bygger ut fibernät i nordvästra Skåne, men har även internetkunder via telefonnätet, ADSL. I dagarna har vi skickat uppsägningar till våra ADSL-kunder i Starby, söder om Ängelholm. Anledning är att Telia kommer stänga telestationen siste september 2020 och därefter kommer inte tjänsten att fungera.

Telia avvecklar kopparnätet

Telia investerar idag i mobil- och fibernät och stänger allt eftersom ner det gamla kopparnätet, som förutom till telefoni även används som bredbandsanslutning. Det är i områden där tjänster inte längre håller bra kvalitet eller där kundunderlaget är för litet de väljer att släcka nätet.

Vi hyr idag in oss i flera telestationer i Ängelholms kommun och i Båstads kommun och har drygt 1 600 ADSL-kunder. Hittills har vi och våra ADSL-kunder klarat sig från nedlagda telestationer, men i september 2020 stänger Telia den första. Det är anläggningen i Starby, söder om Ängelholm som släcks vilket drabbar de som har telefoni och internetuppkoppling via stationen.

Uppsägning av ADSL

I dagarna har vi därför skickat ut uppsägning till de ADSL-kunder som blir berörda av Telias nedläggning. Dessa kunder behöver ta beslut om en ny lösning för bredbandsuppkoppling, om de inte vill stå utan internet i oktober. Ringer de via fasta telenätet behöver de även fundera över vilken telefonilösning de ska ha i framtiden.

Fiber är en lösning

– Vi har redan byggt ut vårt fibernät i Starby och i trakten omkring. Men när vi gjorde det förberedde vi för att fler kunder ska kunna ansluta sig till vårt stadsnät, berättar Alexander Jansson, koncern-vd på Bjäre Kraft. Därför kan vi erbjuda våra ADSL-kunder bra alternativ för såväl internet som telefoni och tv, berättar Alexander Jansson vidare.

Utvecklingen innebär att uppkoppling via kopparnätet minskar i snabb takt i hela landet och att andra lösningar för bredband måste beställas. Nedstängningen av Starby telestation är den första för våra kunder, men fler är att vänta framöver.

 


Publicerat den 1 november, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!