Är det dags att flytta? Tänkt på elen?

Det är mycket att tänka på när du ska flytta: adressändring, fixa med transport, kontakta försäkringsbolag med mera. Men har du tänkt på elen? Det är några saker du behöver göra för att den ska fungera i din nya bostad.

Teckna elnätsavtal

Flyttar du till eller inom Bjäre Krafts elnätsområde tar du kontakt med oss för att teckna avtal. När det gäller elnätsavtalet har du inget val, elnätet är en monopolverksamhet och du skriver avtal med det företag som äger elnätet där du bor. Det är elnätsleverantören som sköter elledningarna, samt ser till att elen kommer hem till dig.  Är du osäker på vilket bolag som är nätägare kan du lätt kontrollera det här.

Teckna elavtalEtt knippe tända lampor.

Förutom avtal om transporten av elen, behöver du ett avtal för inköp av el att förbruka i ditt hem: Det kan gälla t ex spisen, lampor, tv och annat i hushållet som drivs med el. Ibland gäller det även uppvärmning. Elavtal tecknar du med valfritt elhandelsföretag och vi på Bjäre Kraft kan sälja miljövänlig el till dig, oavsett var du bor i Sverige. Bor du inom vårt elnätsområde får du avgifterna för såväl elnät som elhandel på samma faktura. Våra elavtal hittar du här. Det går också bra att kontakta vår duktiga kundservice, som kan ge dig råd.

Säg upp avtal för tidigare bostad

Slutligen får du inte glömma att säga upp ditt elnätsavtal för din gamla bostad. Annars kommer du stå kvar som betalningsansvarig för elen.

 

Så här når du Bjäre Krafts kundservice

Tel nr: 0431-44 99 00 (vardagar 08.00-16.30)

E-post: kundservice@bjarekraft.se

Chatt: Se orange ruta i högermarginalen.

Besök på kontor:

Profilvägen 7 i Förslöv
Långskeppsgatan 1 i Ängelholm


Publicerat den 2 maj, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!