”Det ska kännas tryggt att skaffa solceller”

Trenden att vara mer självförsörjande blir allt större och det märks även på energiområdet. Ökad medvetenhet och vikten av att hushålla med resurser leder till stor efterfrågan på att producera sin egen el. Sedan årsskiftet erbjuder Bjäre Kraft villor och lantbruk en nyckelfärdig solcellslösning som är skräddarsydd för varje projekt. Utseendet har kommit att spela en större roll när nya solcellsanläggningar planeras – det är viktigt att det blir snyggt. 

Under 2018 bestämdes på Bjäre Kraft att småskalig elproduktion skulle bli ett nytt satsningsområde. Att solceller blev företagets första produkt föll sig ganska naturligt då många el- och bredbandskunder tog kontakt med Bjäre Kraft när de hade frågor om solcellspaneler. Företaget förstod då att intresset var stort för att skaffa sin egen solcellsanläggning.

Intresset har varit enormt och vi har verkligen fått kämpa för att hinna bygga till alla som velat ha paneler på taket innan sommaren, berättar Jesper Peterson som tagit fram konceptet på Bjäre Kraft.

Fokus ligger på kvalitet, långsiktighet och elsäkerhet. Och lika viktigt är att hela processen ska fungera smidigt för kunden. Bjäre Kraft har tagit fram en helhetslösning och anpassar varje anläggning efter specifika förutsättningar.

Så här går det till att bli med solceller

En affär börjar oftast med ett besök Bjäre Krafts hemsida och en beräkning i solcellskalkylatorn. Resultatet ger en fingervisning om hur bra en byggnad lämpar sig för solpaneler och ger ett preliminärt pris. Den som väljer att gå vidare får ett hembesök av säljare Linda Ericsson som tittar på husets förutsättningar i detalj och diskuterar igenom vilka behov som finns. Därefter skickar hon en offert med pris på en optimal anläggning.

Efter beställning planerar Linda in en tid för montering och inkoppling. Det tar i genomsnitt två till tre dagar att få solcellsanläggningen på plats och direkt därefter är kunden igång och producerar sin egen fossilfria el. Hittills har Bjäre Kraft byggt ett 20-tal solcellsanläggningar och produktionen följs noga dagligen.

Många vänder sig till sitt lokala energibolag när de har frågor om solceller. Jag förstår det, då det innebär ett ingrepp i huset och panelerna ska generera el många år framöver. Därför vill våra kunder ha någon som både vet hur arbetet ska göras på taket och som har koll på hur det elektriska ska kopplas. Det ska kännas tryggt att skaffa solceller, konstaterar Jesper Peterson.

Kvalitet är viktigt

Då solcellsmarknaden kan vara något av en djungel har Bjäre Kraft lagt mycket energi på att hitta rätt lösningar för våra svenska förhållanden, både vad gäller material och partners.

Det är viktigt att bara jobba med kvalitetsmaterial från tillverkare som kan ge långa garantier på funktion. Vi tar alltid det säkra före det osäkra. Lägger vi paneler på en lada exempelvis, så använder vi kabel som en gnagare inte kan bita igenom, säger Jesper Peterson.

Det estetiska blir allt mer angeläget

En del efterfrågar solcellspaneler som ska synas så lite som möjligt på huset och mer eller mindre smälta in. Hos en kund på Bjäre lyckades vi få panelerna på garaget att se ut nästan som taket på huset, avslutar Jesper Peterson.

Svarta solpaneler på svart tak i Båstad - Bjäre Kraft.

 


Publicerat den 9 juli, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!