Monica Larsson och Carina Strand jobbar som ekonomiassistenter på Bjäre Kraft.

06.00

Dags att stiga upp! Vår hund Sally (en sjumånaders Golden retriever-valp) längtar ut och eftersom vi bor på landet här på Bjäre är det bara att öppna dörren så hon kan springa ut på gårdsplanen. För mig blir det frukost med kaffe och NST. När jag gjort mig iordning väcker jag sönerna och tar med mig den yngsta på väg till jobbet.

07.20

Jag lämnar jag sonen vid busshållplatsen och kör sedan vidare till Bjäre Krafts kontor i Västra Karup. Om vädret tillåter bli det per cykel, annars tar jag bilen.

07.30

Nu börjar min arbetsdag som ekonomiassistent på Bjäre Kraft. Jag börjar med att gå igenom e-posten som kommit sedan jag lämnat jobbet.

08.05

Jag går igenom kontoutdrag från bank och plusgiro, så jag vet hur mycket pengar det finns på våra respektive konton. Därefter laddar jag hem filer med inbetalningar som gjorts till våra konton – de visar vilka kunder och belopp det handlar om. Det kan t ex röra sig om betalda elräkningar, betalda jobb som montörer gjort, sålt material (t ex fiberslangar), gatubelysning till villaföreningar. Dessa poster markerar jag som betalda i vårt ekonomiprogram.

09.30

Klockan är slagen för frukost, som jag äter i vår personalmatsal tillsammans med de kollegor som jobbar på kontoret i Västra Karup.

09.45

Vid den här tiden har vanligtvis posten kommit, så jag tar itu med den. Det kan t ex vara fakturor från leverantörer av material som vi behöver till våra el- och fibernät, men även elnätsfakturor från Öresundskraft, då vi har teknisk utrustning i deras område som behöver el. Andra fakturor kan vara för att vi köpt el från Bixia eller TV-kanaler från Canal Digital och många, många andra förstås.

10.24

Nu registrerar jag alla ansökningar om autogiro. Dessutom har jag ett helt gäng som anmält e-faktura. Just nu är det extra många då Sparbanken Öresund gått upp i Swedbank och alla behöver registrera sig på nytt.

11.11

Dags för lagerarbete! I mitt fall betyder det bara i undantagsfall att jag går ut på det fysiska lagret, utan mitt lagerarbete består i att jag registrerar inköpt material i vårt ekonomiprogram. När montörer lämnar in listor över uttaget material för jag in det på rätt projekt. Senare kommer dessa uppgifter plockas upp av min kollega Monica, när hon ska skicka fakturor till kunder.

11.31

Så här sista timmen före lunch tar jag tag i lite momsredovisning; Jag redovisar våra olika bolags moms till Skatteverket.

12.30

Jag har en halvtimmes lunch, som jag tillbringar i företagets matsal. Oftast har jag matrester med mig, som jag värmer i en av våra mikrovågsugnar.

13.00

Nu är det dags att kontera inbetalningar, d v s föra in inkomna pengar på rätt konto.

15.00

Går ut i matsalen och hämtar en kopp kaffe och ett äpple.

15.04

Sedan gör jag avstämningar då jag jämför så att våra konton hos banken stämmer överens med de uppgifter vi har i vårt ekonomisystem. Stämmer inte siffrorna blir det till att felsöka tills allt blir rätt!

16.30

Nu är arbetsdagen slut och jag åker hem. Det första jag gör är att ta en promenad med Sally, innan det är dags att förbereda middagen.

Publicerat den 28 oktober, 2015

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!