Så felanmäler du trasig gatubelysning

På Båstads kommuns uppdrag sköter Bjäre Kraft en del av de belysningspunkter som finns i Båstads kommun. Vill du anmäla en trasig lampa är det till kommunen du ska vända dig till, oavsett om du bor i Båstads, Ängelholms, Klippans eller Åstorps kommun.

Vem ansvarar för gatubelysning i din kommun?

Det är kommunen som ansvarar för belysning på gator, vägar, cykelvägar, parker och torg. De kan sedan anlita företag som tar hand om underhållet och till exempel byter lampor.

Felanmälan för trasig gatubelysning görs till respektive kommun. Men tänk på att du inte ska felanmäla statliga och enskilda vägar till kommunen. Är du osäker på vem som är väghållare kan du ta reda på det i Trafikverkets databas.

Båstads kommun

Båstads kommun anlitar Bjäre Kraft och Södra Hallands Kraft för att se till att gatubelysningen fungerar som den ska. Felanmälningar görs direkt till kommunen. Anmälan gör du via kommunens formulär eller ringer dem på telefon 0431-770 00.

När byter Bjäre Kraft trasiga gatlampor?

Fyra gånger per år åker vi runt och tittar till alla belysningspunkter. Då byter montören trasiga lampor och gör annan service som behövs. Det kan alltså dröja flera månader innan vi upptäcker en trasig gatlampa, om vi inte får reda på det på annat sätt. Därför är vi tacksamma när allmänheten anmäler en trasig lampa till Båstads kommun. Det är däremot inte säkert att vi åtgärdar den direkt, utan vi följer den åtgärdsplan vi har från kommunen.

Ängelholms kommun

Bjäre Kraft sköter inte gatubelysningen i Ängelholms kommun. Upptäcker du till exempel en trasig gatlampa gör du en felanmälan på kommunens hemsida eller ringer 0431-870 00. Det finns också en chatt på hemsidan.

Klippans kommun

Bjäre Kraft har inte hand om gatubelysningen i Klippans kommun. Vill du anmäla trasig gatubelysning gör du en felanmälan till kommunen på FixaMinGata eller ringer 0435-280 00. Det finns också en chatt på deras hemsida.

Åstorps kommun

Det är inte Bjäre Kraft sköter gatubelysningen i Åstorps kommun. Söndrig gatlampa felanmäls hos Åstorps kommun på nätet eller så ringer du dem på 042-640 00.


Publicerat den 15 juli, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!