Är fibern klar att använda?

Frågan kommer ofta när montören är hemma hos kund, har monterat fiberboxen i huset, blåst in fibern och gjort klart installationen. Och svaret är Japp! Nu kan du beställa tjänster och komma igång. Om du känner sig osäker på hur tjänster startas upp brukar montören hänvisa till kollegorna på kundservice.

Vilken internetleverantör ska jag välja?

Även om du är rådvill inför valet av internetleverantör kan du inte vänta dig en rekommendation av montören. Det vore inte rättvist att rekommendera en av de tjänsteleverantörer vi har i vårt stadsnät före de andra. Däremot brukar montören informera om att det finns många att välja mellan och att det är enkelt att byta, om man inte blir nöjd.

Behöver jag ha en router?

Många tror att fiberboxen är trådlös, vilket den inte är. Så önskar du ett trådlöst nätverk hemma i bostaden behöver du en trådlös router. Passande routrar går att köpa på många ställen och även Bjäre Kraft säljer trådlösa routrar på sina kontor i Förslöv och Ängelholm.

Behöver jag ha en box till tv:n?

Ja, en digitalbox eller en CA-modul behövs tillsammans med programkort för att kunna ta del av Bjäre Krafts hela tv-utbud. Men har du ytterligare tv-apparater kan du på dessa välja att se ett begränsat utbud analogt/digitalt utan utrustning och kort.

Får jag bryta strömmen till fiberboxen?

Ja, det är lämpligt när du ska resa iväg eller när åskan är på ingång.


Publicerat den 3 juli, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!