Ansluta Bjäre Krafts fiber

Detta kommer att hända framöver

vit brevlåda tegelvägg

Kommer med posten

1. Leveransbekräftelse

Bekräftelse om att din fiberanslutning blir av kommer med posten - vanlig traditionell eller med e-post. Du får också veta när vi beräknar att du blir ansluten.

Leveransplanerare av fiber hos Bjäre Kraft besöker kund i Förslöv.

Bjäre Kraft tar kontakt

2. Inför arbetet på tomten

En tid innan arbetet på fastigheten ska göras tar en leveransplanerare kontakt med dig och bestämmer tid för träff. Då går ni igenom hur arbetet ska utföras. Det påverkas förstås om vi ska göra arbetet (3 a) eller om du ska göra det själv (3 b).

Bjäre Kraft plöja fiberslang trädgård ditch witch

Utförs av Bjäre Kraft

3 a. Tomtförberedelser

Om du har beställt att Bjäre Kraft ska göra jobbet, tar montör kontakt med dig och berättar när vi kommer. Arbetet anpassas efter hur tomten ser ut, vanligast är att vi plöjer ner fiberslangen med vår "dikeshäxa", borrar hål i fasaden och monterar fiberboxen på innerväggen. Hur det blir på just din fastighet har du tidigare fått veta av leveransplaneraren (punkt 2).

spade gräva trädgårdsland

Utförs av fastighetsägaren

3 b. Tomtförberedelser

Du som ska göra arbetet själv får tillskickat dig dokumentet "Guide till dig som valt att själv förbereda för fiber". Här finns beskrivning om hur du ska gå till väga och vad du ska tänka på innan du skrider till verket. Saknar du dokumentet - tryck på gula knappen!

Tomtförberedelser
kvinna kund surfplatta hemma soffa

Meddela Bjäre Kraft

4. Färdiganmälan

När du är klar med att förbereda tomten och huset ska du anmäla det på vår hemsida. På så sätt vet vi att arbetet är klart och vi kan planera in arbetet med att blåsa fiber in till dig. Är det vi som gjort arbetet på tomten behöver du inte färdiganmäla.

Färdigamälan
Bjäre Kraft gräver elkabel fiberrör Bjäre grävmaskin

Om det inte redan är gjort

5. Grävning i gatan

Innan vi kan blåsa in fibern i din fastighet, behöver vi se till att det finns fiberrör i gatan, där fibern kan blåsas. Om det inte redan är förberett i ditt område sedan tidigare, är det nu dags för grävarna att göra sitt arbete.

Installation optisk fiber montör telefon bil

Montör tar kontakt

6. Boka tid för inblåsning

När allt förberedande arbete är klart, både i kvarteret, på din tomt och i ditt hus, blir du uppringd av en av våra montörer. Ni bestämmer en tid när vi kan komma och blåsa in fibern. Eftersom vi behöver komma in i huset för att färdigställa anslutningen är det viktigt att du eller någon annan finns på plats och släpper in oss.

Montör Linda Bjäre Kraft elskåp

Besök av montör

7. Inblåsning sker

Två montörer krävs när en fiber ska blåsas in i ditt hus. En som blåser från ett fiberskåp i området och ansluter fibern där, samt en som tar emot fibern i huset och svetsar fast den i fiberboxen. När montörerna lämnar är anslutningen klar att använda.

Par kopplar upp TV surfplatta trådlöst nätverk

Fiberinstallationen är klar

8. Koppla till fiberboxen

Nu är det din tur! Koppla din utrustning till fiberboxen, t ex TV-apparater, datorer, surfplattor och telefoner. Vill du veta hur du ska koppla, finns hjälp att få. Därefter beställer du tjänster via portalen.

Så här kopplar du

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!