Bjäre Kraft sköter gatubelysning i Båstads kommun – felanmälan görs till kommunen

Just nu kör Bjäre Krafts montör runt i Båstads kommun och byter trasiga lampor i gatubelysningen. Det innebär att belysningen kan vara tänd även under dagtid för att det ska gå att upptäcka var trasiga lampor finns. Det är på Båstads kommuns uppdrag vi sköter en del av de belysningspunkter som finns i kommunen. Vill du anmäla en trasig lampa är det dock till Båstads kommun du ska vända dig.

Ansvaret för belysningen

Gatubelysningen i Båstads kommun, som består av cirka 5 000 ljuspunkter, finns där främst för att skapa en god trafikmiljö. Det är Båstads kommun som ansvarar för belysningen på gator, vägar, cykelvägar, parker och torg. Och de anlitar oss och Södra Hallands Kraft till att se till att de lyser som de ska.

Trafikverket ansvarar för belysningen på vissa av de större vägarna i kommunen, medan Skånetrafiken har ansvaret för belysningen vid busshållplatser.

Trasiga gatlampor

Bjäre Kraft sköter kommunens gatubelysning som finns inom vårt nätområde. Fyra gånger per år åker vi runt och tittar till alla belysningspunkter (rondering). Då byter montören trasiga lampor och gör annan service som behövs. Det kan alltså dröja flera månader innan vi upptäcker en trasig gatlampa, om vi inte får reda på det på annat sätt. Därför är vi tacksamma när allmänheten anmäler en trasig lampa. Det är däremot inte säkert att vi åtgärdar den direkt, utan vi följer den åtgärdsplan vi har från Båstads kommun.

Anmäla trasig gatubelysning

Sedan oktober 2019 tar Båstads kommun själva emot felanmälningar på gatubelysning. Tänk på att felanmälningar bara gäller på kommunens ”väghållarområden” t ex Båstad och Torekov. Du kan INTE felanmäla statliga och enskilda vägar till Båstads kommun. Är du osäker på vem som är väghållare kan du ta reda på det i Trafikverkets databas. Gäller din felanmälan en kommunal väg gör du en anmälan via kommunens formulär eller ringer dem på telefonnummer 0431-77 000.


Publicerat den 28 november, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!