Grävstart för Bjäre Krafts utbyggnad av fiber till Klippans landsbygd

Torsdagen den 1 mars firar vi grävstart för landsbygdsprojekt Klippans kommun. Över 1 400 hushåll och företag har möjlighet att ansluta sig till Bjäre Krafts fibernät och nu är det dags att påbörja grävarbetet för att förverkliga mångas önskan att få en stabil, snabb och framtidssäker uppkoppling för internet, TV och telefoni.

När?

Torsdag den 1 mars kl 16.00

Var?

Forsby gård, Forsby 2122, 264 92 Klippan. Parkering finns 300 m därifrån.

Premiärgrävare

Kerstin Persson, kommunalråd Klippans kommun

Marie Hafström, projektledare på Eltel

Alexander Jansson, vice-vd på Bjäre Kraft.

– Det är väldigt glädjande att fiberutbygganden nu har kommit så långt, att de första hushållen på landsbygden kan ansluta sig till fibern. Samverkan mellan Klippans kommun och Bjäre Kraft är stabil och vår förhoppning är att detta gemensamma arbete ska mynna ut i att de flesta hushållen i vår kommun inom några år, fått möjlighet till att koppla upp sig till denna teknik. Det är mycket viktigt att bra kommunikation finns, för att det ska vara möjligt att bosätta sig, arbeta och leva på landsbygden, säger Kerstin Persson, kommunstyrelsens ordförande i Klippans kommun.

– Fibernätet är idag lika självklart som el och vatten och en säker och snabb anslutning är en förutsättning för att boende och företag ska kunna ta del av de fördelar den moderna tekniken ger. Vi är snart klara med att ansluta Klippans tätorter och nu är det dags att ta de första spadtagen så att fiber på Klippans landsbygd också blir verklighet, berättar Alexander Jansson, vice-vd på Bjäre Kraft.

När det gäller landsbygdsprojektet i Klippans kommun samarbetar Bjäre Kraft med Eltel som utför grävarbete, projektering, blåsning av fiber och installation av teknisk utrustning. Fiberanslutningen är klassat som ett EU-projekt som främjar levande landsbygd med stöd från Länsstyrelsen och Post- och telestyrelsen. Totalt beräknas projektet kosta 57 miljoner kronor.

Är du intresserad av att medverka vid grävstarten är du mer än välkommen, men vi ber dig anmäla din medverkan senast 2018-02-27 till kundservice@bjarekraft.se eller per telefon 0431-44 99 00.

Välkommen!


Publicerat den 22 februari, 2018

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!