Bjäre Krafts koncern-vd Håkan Eriksson slutar till midsommar

Håkan Eriksson, som började som vd på Bjäre Kraft 1992, har meddelat styrelsen att han lämnar sitt uppdrag som koncern-vd till midsommar 2019. Arbetet med att hitta en ersättare har påbörjats.

Håkan Eriksson, koncern-vd Bjäre Kraft.

När Håkan Eriksson började som vd på Bjäre Kraft år 1992 hade företaget i Västra Karup en omsättning på 77 miljoner kronor och 26 anställda. Verksamheten bestod i huvudsak av att driva och utveckla elnätet på Bjäre. Sedan dess har rörelsen under Håkans ledning börjat med elhandel, bredband- och tv-tjänster och inte minst utbyggnad av fibernät. Fiberutbyggnaden har inte begränsats till Båstads kommun, utan sträcker sig även till kommunerna Ängelholm, Klippan och Åstorp. Samtidigt har arbetet med att förstärka och driva elnätet fortsatt. En annan större förändring för företaget var när det i november 2018 flyttade från Västra Karup till en större och nybyggd anläggning i Förslöv. Omsättningen för 2018 förväntas bli drygt 300 miljoner kronor och idag har Bjäre Kraft 67 fast anställda.

– Efter att ha haft 26 fantastiska år på Bjäre Kraft kommer det förstås kännas vemodigt att lämna, men jag känner att det är dags nu, säger Håkan Eriksson, avgående koncern-vd på Bjäre Kraft. Jag har i dagarna fyllt 65 år och känner att jag framöver vill arbeta mindre och på tider som jag mer väljer själv, berättar Håkan Eriksson vidare.

En rekryteringsgrupp bestående av tre styrelsemedlemmar samt Håkan Eriksson har påbörjat arbetet för att hitta en ersättare.

– Håkan Eriksson har under sin tid på Bjäre Kraft varit en ledare som alltid har satt Bjäre Kraft i första hand; Hans ledaregenskaper är välkända. Det är naturligt att människor väljer att sluta och jag tillsammans med mina styrelsekamrater vill tacka Håkan för tiden som har varit. Styrelsen ska nu hitta en efterträdare till Håkan och den vi söker ska ha förmågan att leda Bjäre Kraft in i framtiden, säger Kenneth Olsson, ordförande i Bjäre Kraft.


Publicerat den 21 december, 2018

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!