John tipsar om tre bra tv-serier

John Henrysson jobbar som säljare på Bjäre Kraft. Här tipsar han om tre av sina favoritserier:

Band of Brothers

Krigsdramaserie som bygger på Stephen E. Ambroses bestseller, och berättar historien om Easy Company, det 506:e regementet vid den 101:a luftburna divisionen av USA:s armé. Band of Brothers är en sann historia som tar sin början vid träningen i Georgia 1942 och följer soldaterna ända fram till dagen D och Nazitysklands fall.

– När man får frågan att tipsa om tv-serier är denna given. Jag själv skulle klassa denna som en av de mest välgjorda och genomtänkta serie. Band of Brothers handlar för mig inte om att bli underhållen utan den ger en tankeställare om vilka hemskheter världen gått igenom. Jag tror att vi behöver se historieskildringar likt denna för att inte hamna där igen, berättar John.

Serien hade premiär 2001 och totalt finns det 10 avsnitt att se. Du hittar dem på HBO.

Stranger Things

 

Serien utspelar sig i småstaden Hawkins i Indiana år 1983. Pojken Will Byers försvinner spårlöst på vägen hem från sina kompisar. På en diner på orten dyker en flicka upp som visar sig ha övernaturliga krafter. Flickan har namnet Eleven och har flytt från Hawkinslaboratoriet där hon utsatts för experiment av sin onda pappa. Serien har blivit nominerad till 4 Golden Globes.

– En blandning av drama, sci-fi och thriller när den är som bäst. Gillar du Spielbergs filmer som jag så passar denna serien dig, även om han inte har varit delaktig i produktionen så har han inspirerat skaparna, och det märks. Som grädde på moset kommer också seriens alla 80-tals referenser vilka jag älskar och många med mig, då den blivit både prisad och uppskattad på grund av just skildring av årtiondet, säger John.

Tv-serien hittar du på Netflix där alla 3 säsongerna finns. Där ryktas det även om att en fjärde säsong håller på att spelas in just nu.

 

La casa de papel

Spanska La Casa de Papel skildrar en noga planerad kupp mot det spanska myntverket. Hjärnan bakom det hela, den gåtfulle ”Professorn”, har samlat ihop ett udda gäng kriminella typer utan något att förlora. Men tanken är inte att stjäla någons pengar – de ska istället trycka sina egna sedlar. Och förhoppningsvis komma undan med 2,4 miljarder euro, livet i behåll och folkets sympatier

– Inte sedan Prison Break släpptes har det funnits en serie jag fastnat så för. Detaljrikedomen i handlingen och planeringen, spänningen mellan de olika karaktärerna och bara det att serien inte är på engelska eller svenska utan spanska gör den här serien än mer intressant. Jag är som ni kanske märkt nu mer för seriösa serier än komediserier och denna får mig verkligen klistrad framför rutan (Inte minst för att jag måste läsa undertexterna då jag inte kan spanska) avslutar John.

Serien har tre säsonger som du kan se på Netflix..

Publicerat den 12 augusti, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!