Från 1 oktober säljer vi el från egna vindkraftverk

Sedan 1972 ansvarar vi för elnätet på Bjärehalvön. Detta år slogs ett antal elföreningar ihop och Bjäre Krafts ekonomisk förening bildades. Med tiden har bolaget utvecklats och numera är bredband och TV också en stor del av verksamheten.

–       På ett sätt är vi tillbaka där vi började. När föreningen startade hade vi hand om både elförsäljning och distribution, berättar Håkan Eriksson, koncern-VD på Bjäre Kraft ekonomisk förening.

År 1988 uppförde vi vårt första vindkraftverk och idag äger vi helt eller delvis 13 stycken. Dessa verk producerar tillsammans ca 38 000 MWh el per år vilket motsvarar hushållsel till ca 7 600 villor.

Idag har vi drygt 12 000 elnätskunder och ungefär lika många bredbandskunder och det är i första hand dessa vi erbjuder vår el.

–       Fram till nu har den producerade elen sålts vidare till elhandlare, men från och med oktober säljer vi den utan mellanhänder till våra kunder. Vi har märkt en stark efterfrågan på att få samla alla el- och bredbandstjänster hos oss och som medlemsägda vill vi gärna möta detta behov, säger Håkan Eriksson vidare.

–       Men vill fastighetsägare och företag utanför vårt verksamhetsområde köpa vår egenproducerade och prisvärda vindkraftsel blir ingen gladare än vi, avslutar Håkan Eriksson.

Vill du prata el med oss ska du kontakta vår kundservice på telefonnummer 0431-44 99 00 eller via e-post kundservice@bjarekraft.se


Publicerat den 9 september, 2016

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!