05.30

Väckarklockan ringer hemma i villan i Åstorp och efter frukost gör jag mig iordning för att åka till jobbet. Just nu jobbar jag mest med fiberarbete i landsbygdsprojekt Össjö, så mycket av min arbetstid lägger jag där. Jag fungerar dessutom som samordnare för vår egen och inhyrd personal, som är knuten till projektet.

06.30

Jag är framme vid vår fiberstation i Össjö, där jag träffar Wigge (inhyrd montör) och Albin, som gick ut gymnasiet i våras och som nu ska lära sig allt om fiber. Jag informerar grabbarna om de jobb vi ska göra idag. Vi börjar med att koppla in dagens kunder i switchen, som finns i stationen. På så sätt har vi förberett sista biten för att de ska komma ut på Bjäre Krafts nät. Sedan tidigare är fiberslangar nedgrävda och fiber blåst från station till nod.

07.42

Jag tar bilen och kör till glasnoden (fungerar som knutpunkt), som finns ute i området där kunderna bor. Från noden blåser jag fibern till en kund på Ebbarpsvägen (fram till huset). Det är en sträcka på ca 550 meter. Arbetet flyter på bra och det blir inga stopp på vägen. Vid blåsning använder vi speciell utrustning som med hjälp av tryckluft blåser fibern. Jag svetsar därefter fast fibern i glasnoden.

09.30

Tar med mig Albin och kör till nästa kund, som jag har bokat tid med kl 10.00. Kunden har själv grävt ned fiberslang och vi börjar med att skarva den på ett par ställen.

10.15

Albin och jag äter frukost i bilen, ute på kundens uppfart. 🙂

10.30

Jag sätter Albin i arbete med att blåsa fiber från kunden till noden. Jag kör bort till noden och tar emot fibern när den kommer och svetsar fast den. Under tiden har Albin fått sällskap av Wigge och tillsammans sätter de upp fiberboxen och svetsar fast fibern i denna. Nu är fiberanslutningen klar och det är bara för kunden att köra igång och aktivera tjänster!

11.58

Vi kör tillbaka till vår station i Össjö och ”håller middag”. Eftersom vi har mycket att göra pausar vi inte så länge.

12.15

Nu kör jag tillbaka till dagens första kund och slutför arbetet, dvs sätter upp fiberbox och svetsar fast fibern. Wigge och Albin har jag skickat till en ny kund, där de ska borra igenom fastigheten och sätta box och svetsa.

13.30

Dags för mig att köra till en kund på Össjö-Boarpsvägen, där jag inte helt oväntat borrar igenom fasaden, leder in fiberslangen i huset och sätter upp fiberboxen på väggen innanför. Därefter blåser jag fibern från huset och till noden. Avståndet mellan denna kund och nod är inte långt, så jag promenerar bort och svetsar fast fibern i noden. Nu är kunden fiberansluten!

15.42

Jag åker och hämtar Wigge och Albin och vi kör till stationen i Össjö för genomgång av dagens arbete.

16.00

Nu är det dags att avsluta arbetsdagen. Wigge och Albin kör hemåt mot Helsingborg respektive Hov och jag kör mot Åstorp.

17.00

Väl hemma lagar jag middag. Idag blir det kyckling och potatis, som jag äter tillsammans familjen.

17.30

Ja, det blir faktiskt lite jobb till… Jag sätter mig och ringer för att boka kunder till imorgon. Jag mailar också dagens arbete till min kollega Kerstin, så allt blir dokumenterat. Det tar ungefär en halvtimme. Därefter är arbetsdagen slut!

Publicerat den 28 oktober, 2015

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!