Pilotprojekt med solceller igång!

Vi får många frågor om solpaneler och vi märker att intresset för att producera sin egen solenergi har ökat markant den senaste tiden. Sedan förra året håller vi på att utvärdera olika system och leverantörer som finns på marknaden och har startat upp ett par pilotprojekt – och fler är på gång. Det är vår målsättning att under 2019 kunna erbjuda ett tryggt, enkelt och långsiktigt alternativ till dig som vill investera i egen solkraft på taket.

I början av maj driftsatte vi en solcellsanläggning på ICA Vågen i Vejbystrand. Fjolårets rekordsommar gjorde att elproduktionen överträffade alla förväntningar.

man i garage solcellsanläggning
Jonas Bengtsson vid gårdens solcellsanläggning.

Förra fredagen var det dags för nästa anläggning att startas. Denna gång gällde det 56 stycken solpaneler på en privat garagebyggnad hos Jonas och Camilla Bengtsson i Vejby och anläggningen förväntas producera ca 16 000 kWh årligen. Redan första dagen skingrade sig molnen och det började trilla in kilowattimmar. Fastän februari är en av årets sämsta månader, så blev det en solig helg och de kunde sälja överskott ut på elnätet direkt.Första veckan i mars bygger vi nästa pilotanläggning – denna gång i Torekov. Håll utkik!

Att som enskild villaägare försöka navigera i djungeln av olika solcellsföretag, tillverkare, myndighetsansökningar, elsäkerhet, goda råd och rykten kan vara riktigt svårt. Bjäre Kraft är övertygade om att vi ska kunna leverera en nyckelfärdig anläggning, skräddarsydd efter dina förutsättningar och hjälpa till med all administration. Dessutom köper vi tillbaka överskottet från din produktion!

Går du och funderar på om ditt tak passar för solceller? Vi är fortfarande i testfas och har ännu inte någon färdig solcellsprodukt, men i väntan på att det ska blir klart svarar vi gärna på dina frågor. Kontakta Jesper Peterson på tel nr 0431-44 99 06 eller per e-post jesper.peterson@bjarekraft.se


Publicerat den 26 februari, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!