Rot- och rutavdrag vid fiberanslutning

Vid fiberanslutning kan du nyttja rot- och rutavdrag. Rotavdrag medges med 30 procents skattereduktion för det arbete som utförs utomhus på tomten i samband med fiberanslutningen. Detta omfattar schaktning, nedläggning av rör, borrning i husfasad och grovåterställning på tomten.

Rutavdrag medges med 50 procent skattereduktion för det arbete som vi utför inomhus i ditt hus. Detta omfattar kundbesök då ni tillsammans med leveransplaneraren går igenom installationen inomhus, inblåsning och själva installationen.

Om du använder rot- och rutavdraget gör vi ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura för fiberinstallationen. När du har betalat begär vi utbetalning från Skatteverket och om de beviljar utbetalning förifylls beloppet på din inkomstdeklaration.

Tänk på följande:

  • Du ansvarar själv för att du har utrymme för dessa avdrag. Är du osäker på om du har det kan du kontrollera det på Skatteverkets hemsida.
  • Om Skatteverket inte godkänner rot- och rutavdraget skickar vi faktura till fastighetsägarna.
  • Du kan inte få rut- och rotavdrag för eventuella extraarbeten som utförs i samband med fiberanslutningen.
  • Fakturan måste vara betald för att vi ska kunna göra ansökan till Skatteverket.
  • Den som skriver avtal för fiberanslutning måste äga fastigheten vid betaldatum.
  • Äger du byggnad på ofri grund kommer Skatteverket be oss komplettera ansökan med arrendeavtalet och försäkringsbrev för bostaden.
  • Om du har gjort nybyggnation eller en större renovering på din fastighet ska byggnaden ha ett värdeår som är äldre än 5 år för att Skatteverket ska godkänna avdraget. Kontrollera med Skatteverket vad som gäller för din fastighet vid osäkerhet.
  • Avdraget kommer höra till det år som fakturan betalas. Så om du t ex har betalt fakturan för fiberanslutningen 2018, kan du inte nyttja rot- och rutavdrag för 2019.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0431-44 99 00 eller kundservice@bjarekraft.se.

 


Publicerat den 21 februari, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!