Fiberutbyggnad på landsbygden

Vi bygger ut för fullt och nu är det mycket fokus på landsbygden. Vi har även en del kvar i tätorten, där vi själva står för grävandet. Till de större landsbygdsprojekten som är igång har vi avtal med totalentreprenörer, men finns ändå en del för oss att göra. Vi har projekterare som ska göra underlag till entreprenörerna och det ska göras kontroller på vägen.

Viktigt med rätt utfört arbete

Samarbetet med entreprenörerna flyter på bra. Vi är noggranna med att arbetet utförs enligt den standard som vi har satt och detta klargörs i ett tidigt skede. På så vis sker inga missförstånd och det blir lätt för entreprenörerna att räkna rättvist om vi är tydliga från första början. Det är extra viktigt för oss att arbetet utförs på rätt sätt eftersom det är vårt eget nät som vi själva och våra kunder ska leva med i framtiden.

Fort framåt på landsbygden

Att gräva ute på landsbygden skiljer sig en del åt från att bygga inne i tätorten. På de ställen vi kan plöja ner kabeln på landsbygden får vi ett helt annat arbetstempo än i tätbebyggt område där det är mer finlir med kullersten, asfalt, trottoarer och trafik som gör att vi måste avbryta. Så snart vi har underlag och markavtal på landsbygden går grävningen relativt snabbt, med många meter per dag. Trots det blir det i slutändan ändå billigare i tätorten eftersom det är långt mellan bostäderna på landsbygden.

Få fler att ansluta sig

Jag skulle gissa att vi har ungefär två till tre år kvar av vår utbyggnad i nuvarande takt. Därefter startar arbetet med att förtäta områdena och ansluta även de som valde att inte komma med från början. Vi har för närvarande igång kampanjer där vi ger fastigheter en chans att ansluta sig, till nästan samma pris som när vi först installerade i området. Vi har även vårt gamla nät för kabel-tv i Ängelholm som vi på sikt ska försöka avveckla, och då hoppas vi kunna få med oss de kunderna till vårt fibernät.


Publicerat den 22 maj, 2018

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!