Det blir fiber till landsbygden!

I april 2016 beslutade länsstyrelsen att tilldela Bjäre Kraft stöd för fiberutbyggnad på landsbygden.* Det gäller orter i kommunerna Båstad, Ängelholm och Klippan och totalt är det över 3 000 hushåll och företag som berörs.

Intresseinsamling och informationsmöten har hållits i alla områden och intresseanmälningar har samlats in. För en tid sedan skickades avtal ut som kommer tillbaka påskrivna i rask takt.

Vi är glada att kunna bekräfta utbyggnad i dessa områden. De som ännu inte skickat in avtal har fortfarande möjlighet att ansluta till kampanjpris.

Vi går nu in i fasen att detaljprojektera och hantera markfrågor med markägare. Därefter påbörjas byggnationen där alla som skickat in avtal besöks för att planera installationen på den egna tomten och var i huset fiberboxen ska placeras.

Landsbygdsprojekt

Båstads kommun

Nu har arbetet påbörjats med att förse Erikstorp, Böckerskogen, Sinarp, Salomonhög, Killebäckstorp, Öllöv och Kvinnaböske med fiber!

Läs mer och se karta
Huvudled landsbygd Skåne hallandsåsen

Landsbygdsprojekt

Ängelholms kommun

Bor du i Bassholma, Bokesliden, Fogdarp, Tockarp, Vantinge, Gånarp, Tåstarp, Hillarp, Ljungabolet, Äspenäs, Nedre Århult, Vanstad, Abullagården, Margretetorp eller Vejbyslätt? Vill du ha fiber?

Läs mer och se karta

Landsbygdprojekt

Klippans kommun

Nu samlar vi in avtal för fiberanslutning i Gråmantorp, Riseberga, Färingtofta, Brandsberga, Skäralid, Krika, Bonnarp, Ankarlöv och Hylltofta.

Läs mer och se karta

* Stödet finansieras av Europeiska jordbruksfonden för eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarglandsbygdsutveckling och är en del av landsbygdsprogrammet 2014-2020 inom åtgärden bredband. Projekten, som ska vara avslutade senast år 2020, beräknas totalt kosta 129 miljoner kronor, varav 77 miljoner är finansstöd. De invånare som ansluter under projektets gång kommer betala ungefär 25 % av den egentliga kostnaden, resten betalas med stödpengar och Bjäre Krafts investering.

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!