Mikroproduktion av el

Mikroproduktion av el innebär att elkunderna också blir elproducenter, i första hand med hjälp av vind och sol. Allt fler människor vill göra en insats för miljön och klimatet och då är mikroproduktion av el ett sätt att bidra.

Om du blir egen elproducent och inte förbrukar all el matas överskottet in på elnätet. För detta får du ersättning som delas upp enligt följande:

  • Nätersättning från din elnätsägare.
  • Elcertifikat från Energimyndigheten (ansökan krävs).
  • Elhandelsersättning för såld el.

För att kunna sälja överskottselen behöver du en elhandlare. Om du inte aktivt väljer en blir det automatiskt den elhandlare du har på förbrukningselen.

Under vissa förutsättningar har du rätt att få skattereduktion. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

Funderar du på att skaffa solceller eller ett vindkraftverk av minimodell börjar du med att kontakta en återförsäljare och en elinstallatör för detta. Elinstallatören sköter sedan kontakten med oss angående om vad det är för produkter, godkännande om inkoppling och till sist mätarbytet när anläggningen är klar att driftsättas.

Installation av småskalig elproduktion

Har du ytterligare frågor angående detta är du välkommen att höra av dig till vår kundservice på 0431-44 99 00  eller via e-post kundservice@bjarekraft.se

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!