Lennart Åkesson. Fiberreklam.Rögle i mitt hjärta

Jag heter Lennart och jag är kanske inte fiberfrälst, men väl Röglefrälst. Det laget har jag varit trogen i över 60 år. Jag spelade i Rögles första A-lagsmatch 1951 och fortsatte fram till 1964. Därefter blev jag materialare och ungdomsledare fram till 1974. Fram till förra året, då jag fyllde 80 år, hade jag sedan hand om sponsring. Rögle BK har gett mig mycket, och jag har gett mycket tillbaka. Jag är väldigt stolt över att min matchtröja, nummer nio, hänger i taket på Lindab Arena.

Matcherna ett måste

Någon dator har vi inte. Jag och min fru Birgit använder fiberuppkopplingen främst för att se Rögles matcher. Ja, jag har ju förstås fått årskort livet ut av Rögle och ser alla hemmamatcher på arenan. Fast jag brukar se dem på tv efteråt också. När man är galen i hockey, som jag, vill man ju gärna analysera och se varför vissa saker gick bra och andra mindre bra.

När de drog kablarna på gatan så bestämde vi oss för att ansluta vårt hus också. Fiber är förstås inte gratis, det kostade över 17 000 kronor, men jag ångrar det inte. Värdet på huset har med all säkerhet stigit tack vare att vi gjorde installationen. Bjärekraft kom när de sade att de skulle komma och de var klara när de sagt att de skulle vara det. Vi fick bra information och det kändes väldigt tryggt.

Lurade av leverantör

När Rögle gick upp i Elitserien ville vi såklart kunna se matcherna på tv. Och i somras fick vi besök av en säljare från en leverantör som sänder mycket sport. Försäljaren berättade att de minsann visade elitseriematcherna och han erbjöd oss ett väldigt billigt alternativ. De kom och installerade parabol och allt annat som behövdes. Sedan visade det sig att de inte alls sände några elitseriematcher. Då ringde jag till företaget och personen jag pratade med på telefon sade att det i vilket fall som helst inte hade gått att visa dem till det priset vi hade fått i avtalet. Vi kände oss grundlurade, och det var fler än vi i grannskapet som hade fått påhälsning. Leverantören insåg i alla fall att det inte hade gått rätt till så vi fick alla pengar tillbaka och kontraktet hävt.

Ringde Bjäre Kraft

Då var jag trött på alltsammans. Jag ringde Bjäre Kraft och sade till dem att ordna så jag kunde se matcherna. Det var ju hög tid. Jag har ju haft med Bjäre Kraft att göra förr och de kom snabbt hit och installerade det som behövdes för att kunna koppla upp vår tv mot stadsnätet. Och den här gången känner jag mig inte alls lurad. Allt har fungerat från första stund och det har inte varit några som helst störningar.

Avtal med sommaruppehåll

Utöver det vanliga utbudet får vi betala extra för att kunna se matcherna. Och vi har en massa kanaler vi inte är intresserade av. Det hade räckt med Elitserien, och fotboll som vi också tycker det är kul att titta på. Dessutom kostar det ju en del. Samtidigt förstår jag att det inte är gratis att sända elithockey och internationell fotboll.

En stor fördel med det öppna stadsnätet är ju att det är enkelt att säga upp avtalet över sommaren, när det inte är någon hockey, och sedan teckna nytt avtal till hösten. Jag hoppas bara att Rögle går långt i slutspelet och att sommaruppehållet därför blir kort.

 

Kan du få fiber?

Sök och du får veta om det finns fiber på just din adress. Om det inte gör det, anmäl ditt intresse, så hör vi av oss när det är dags!

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!