Störningar på SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 HD

Statliga Teracom, som ansvarar för utsändningen av SVT1 HD, SVT2 HD OCH TV4 HD, gjorde den 26 november 2019 en förändring i utsändningen. Detta innebär att kunder med vissa digitalboxar och tv-apparater kan få störningar i bilden.

Vilka påverkas av bildförsämring?

Kunder som har Bjäre Krafts tv-tjänst via en digitalbox av modell Dilog 280 eller Dilog 235, samt tv-kunder vars egna tv-apparat saknar stöd för det nya sändningssättet, kan uppleva att bilden hackar på SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 HD. Har du annan modell av digitalbox, eller en tv-apparat som är förberedd för det nya sändningssättet påverkas du inte.

Hur åtgärdas problemet med att bilden fryser på SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 HD?

Om du tittar via digitalbox Dilog 280 eller Dilog 235

Har du en digitalbox av modell Dilog 280 eller Dilog 235 ska du starta om boxen. Du får då ett meddelande att det finns ny mjukvara och trycker OK på fjärrkontrollen. Boxen uppdateras då automatiskt i ca 2 minuter. Dra inte ur sladden eller starta om din box under tiden den uppdateras. När den är klar ska bildstörningen ha upphört.

OBS! Efter uppgradering måste du även göra en kanalsökning:

  1. Tryck på Meny-knappen
  2. Bläddra ner till Installation
  3. Välj/tryck ”Automatisk sökning kabel-tv”
  4. Starta sökning på röd knapp på fjärrkontrollen.

Bildstörningen ska nu ha upphört.

Om du tittar utan digitalbox

Tittar du utan digitalbox och upplever att tv-bilden har blivit dålig på SVT1 HD, SVT2 HD och TV4 HD, så behöver du uppdatera mjukvaran i din egen TV-apparat. Kontakta den återförsäljare du har köpt din TV-apparat av eller tv-tillverkaren för support.

Om det INTE går att uppdatera din tv-apparat kan problemet avhjälpas genom att du börjar titta via en digitalbox. Kontakta Bjäre Krafts kundservice eller någon av våra återförsäljare, så hjälper de dig.

 

 

 

 


Publicerat den 2 december, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!