Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar kommer vi framöver att presentera dem, här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

Åkagårdens Golfklubb

Åkagårdens Golfklubb

Först ut i vår serie ”Vår kraft lägger vi på …” är Åkagårdens Golfklubb. Golfklubben ligger mitt på natursköna Bjärehalvön med en bana där du har utsikt över det skånska landskapet. 1990 invigdes klubben med en 9-hålsbana och har utvecklats sedan dess till en 18-hålsbana med kuperad terräng. 2018 hade klubben ca 1700 medlemmar i alla åldrar med en jämn fördelning mellan kvinnor och män/ flickor och pojkar.

Klubben satsar även utöver elit, dam, herr och junior på paragolf.
Paragolf betyder kort och gott golfspel för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Åkagårdens GK är en av få golfklubbar i Skåne som erbjuder detta.

” Vi startade Paragolf för sju år sedan då vi såg ett ökat behov för personer med olika funktionsnedsättningar att kunna utöva golf på samma villkor som för alla andra. Vi tycker helt enkelt att alla ska kunna spela golf, säger Frasse Pettersson, HEAD-pro och träningsansvarig för funktionshindrade.

Här kan du läsa mer om klubbens handikappverksamhet.

Bjäre Krafts sponsorpengar kommer väl till användning.
Till största del används pengarna till klubbens ungdoms- och handikappverksamhet. Medlemsavgifterna kan hållas nere på en rimlig nivå för ungdomarna och spelarna i handikappverksamheten har möjlighet att träna kostnadsfritt. Med det slutar inte där, sponsorpengarna gör det möjligt för klubben att ha subventionerade priser gällande träningsbollar för alla träningsgrupper och klubbkläder för ungdomar som tävlar för klubben.

Åkagårdens GK har stora framtidsplaner.
Klubben kommer att fortsätta och förhoppningsvis utöka antalet utövare nästa år. Stora satsningar görs när det kommer till handikapp- och ungdomsverksamheten.

”Två stycken av våra paragolfare fick grönt kort förra veckan och vi har ambitionen att så många som möjligt skall klara detta till och med nästa år. Vi har ett mål att nästa år ska alla ungdomar kunna spela själva på vår korthålsbana utan att ha några direkta prestationsmål. Våra paragolfare har även dem tillgång till denna korthålsbana” – säger Frasse Pettersson.

Andra projekt klubben har löper under en längre tid, där ett exempel är att bygga handikappanpassat tak och väggar för ett större väderskydd. Detta kommer göra det möjligt för fler att vistas under skydden vid dåligt väder och då även rullstolsbundna.

 

Åkagårdens Golfklubb
Åkagårdens Golfklubb


Publicerat den 6 augusti, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!