Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

ÄLI Basketlogo_ÄLIBasket

I fjol fyllde ÄLI Basket 50 år som basketförening i Ängelholm kommun. Omkring 200 barn och ungdomar spelar i den ideella föreningen som har sin hemmahall i Rönnehallen. ÄLI Basket har motionslag för dam och herr, men ett extra stort fokus på barn och ungdomar med spelare från 3 år och uppåt.

ÄLI Basket bedriver inte bara föreningen utifrån ett idrottsintresse utan även som ett socialt engagemang. Socialt ansvarstagande är viktigt för föreningen, exempel på detta är ”prova-på-basket” som skett genom engagemang med kommunen. ÄLI Basket bedriver även utanför ordinarie träningar, teknikträning och Open Gym. Detta initiativ bidrar till att fler barn och ungdomar men även vuxna tillbringar tid i Rönnehallen tillsammans, oavsett om de tränar eller inte.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Sponsorpengarna är viktiga för föreningen

Sponsorpengar gör det möjligt för ÄLI Basket att genomföra och bedriva sin verksamhet på bästa möjligt sätt, med allt från uppdatering av material, utbildning av ledare till subventionering av kläder och utrustning.

”Som förening vill vi ge våra spelare och ledare de bästa tänkbara möjligheterna som vi kan för att få dem att trivas. Det kan vara ordentlig och upprustad utrustning för att kunna genomföra träningar på ett optimalt sätt men även hålla ner våra priser vad gäller kläder och andra avgifter”, säger Calle Flemark, webbansvarig ÄLI Basket.

Något som föreningen tycker är viktigt är att få åka iväg på cuper vilket också görs möjligt till viss del i och med sponsorpengarna. En utgångspunkt är att medlemmarna ska behöva betala så lite som möjligt för att få spela cup. Calle Flemark nämner att det finns många positiva effekter på spelarna och lagen efter spelade cuper – ökad sammanhållning, självförtroende men också självständighet.

 

Framtidsplaner för ÄLI Basket

En av planerna för säsongen 20/21 är attåteruppta seriespel på seniornivå, där det redan nu finns stort intresse att starta ett damlag. Denna satsning ser föreningen som en bidragande faktor till att det sker ett ökat intresse för nya medlemmar.

”Utöver att vi troligtvis ökar antalet medlemmar är vi övertygade om att en satsning på ett damlag är intressant för tjejerna som redan spelar i vår förening. Det är oerhört viktigt för unga lag att ha något att se upp till ”, Calle Flemark.

Utöver sin satsning på ett damlag är föreningen intresserade av att få till ett utbyte med ett lag från Litauen. Basket är en stor sport i landet så ett utbyte i någon form tycker föreningen hade varit ytterst roligt och lärorikt. Vad för typ av utbyte och mer specifika detaljer får helt enkelt framtiden utvisa.

ÄLI Basket- bjk sponsringÄLI Basket- bjk sponsring


Publicerat den 3 februari, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!