Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Ängelholms FF

 

Ängelholms FFÄngelholms FF är en ung förening från 1976 med rötter i Skörpinge GIF och Ängelholms FF. Redan från början fanns det en samsyn kring satsning på de egna ungdomarna och ÄFF blev i början av 80-talet en av de större ungdomsklubbarna i Skåne.

Föreningen har en bredd vad gäller åldrar samt en jämn könsfördelning mellan lagen. Herrlaget spelar just nu i div 2 och damlaget i div 3. ÄFF driver en akademi för pojkar i åldrarna 14-19 som är rankad på 15:e plats i Sverige. Föreningen har lag på barn- och ungdomssidan, flickor och pojkar, ända ner till åldrarna 6 år samt även knattelag. Sammanlagt är det ca 700 barn och ungdomar som varje vecka tränar och spelar matcher.

Förutom vardagsaktiviteter som träning och seriespel bedriver även ÄFF fotbollsskola samt utbildningar internt och externt för ledarna.

”Genom fotbollsverksamheten vill vi bidra till ungdomars fysiska och sociala utveckling. Kamratskap, rent spel, hälsa, att göra sitt bästa och att bygga på en bra självkänsla är värderingar som ÄFF står för! – säger Helena Wennerström, klubbchef ÄFF

Om du vill läsa mer om föreningen, kolla in lagen och matchdatum – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Bjäre Krafts sponsorpengar är väldigt viktiga

En av ÄFFs viktigaste och mest prioriterade delar i föreningen är barn- och ungdomssidan. Där satsas det varje år en stor del av intäkterna, bland annat de sponsorpengar som kommer från Bjäre Kraft. Exempelvis gör pengarna det möjligt att hålla bra kvalité på kläder, bollar, koner och västar. Helena poängterar vikten i att investera i föreningen underifrån, främst barn- och ungdom:

– ”Vi satsar absolut på vår elitverksamhet men om vi som förening inte lägger pengar på barn – och ungdomsverksamheten är det lika med att vi inte vill investera i framtiden”

Planer inför säsongen och framtiden

Att flickor och pojkar ska spela, träna och ha kul med samma förutsättningar och möjligheter är något som ÄFF under den närmsta tiden kommer arbeta mer med. Detta är ett arbete de lägger stor vikt vid vilket gör att de kommer ta hjälp utifrån. Med hjälp av näringslivet, staden och andra med erfarenhet inom ungdomsidrott har de planer för barn- och ungdomsverksamheter och dess könsrelaterade frågor som finns.

Som klubb hoppas Ängelholms FF på att en ny arena byggs ute vid Catena Arena. Eftersom mestadels träningar hålls där ute redan hade en arena gjort det möjligt för föreningen att ha EN mötesplats och inte två som de i dagsläget har.

Juan Gaete www.juangaete.se

 

 


Publicerat den 16 september, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!