Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Båstads GIF

Båstad-gif-loggaBåstads GIF är en idrottsförening som grundades 14 maj 1913, och har strax över 500 medlemmar. Verksamheter i föreningen är fotboll, innebandy, friidrott, gymnastik, Båstad motionsdag och loppis.

Från början kallades föreningen för Båstads Fotbolls- och idrottsförbund men har sedan ändrats till Båstads Gymnastik och Idrottsförening. Fotboll har varit den mest centrala sporten ända sen 1913. Innebandyn håller på att växa fram och just nu finns det 6 lag som deltar i seriespel samt ett oldboyslag. I friidrotten så finns det många duktiga ungdomar som tränar och tävlar flitigt. Båstads GIF är den enda föreningen i Båstad kommun som har friidrottsträningar.

Visionen som genomsyrar hela föreningen är: ”Båstads GIF ska vara den naturliga mötesplatsen – navet – för ung som gammal. Vi ska vara din idrottsförening i Båstad – en förening som alla Båstadbor är stolta över”

Om du vill läsa mer om föreningen, kolla in lagen och matchdatum – gå in på deras hemsida eller på Facebook.

Bjäre Krafts sponsorpengar kommer till användning

Sponsorpengarna från Bjäre Kraft går till Båstads GIFs barn- och ungdomsverksamhet och inom samtliga sektioner så som fotboll, friidrott, innebandy och gymnastik. Mer konkret går pengarna till allt som krävs för att hålla verksamheten igång.

”Ni hjälper verkligen till så vi kan köpa nya bollar, mål, klubbor och annat material till alla våra sektioner. Pengarna går även till underhåll av vår anläggning” – säger Anette Eriksson, Klubbchef Båstad GIF.

Planer för säsongen och framtiden

Senaste åren 2018 och 2019 investerade föreningen stort på fler träningsmöjligheter genom att anlägga en konstgräsplan, renovera omklädningsrum och upprätta en handikapptoalett. Detta gör att inför nästa säsong 2020 har inga större investeringar planerats. Detta betyder dock inte att verksamheten inte investeras i.

”Vi satsar på ett damlag i fotboll i seriespel till 2020, träningarna har precis startat upp och vi går faktiskt in i seriespel för tjejer över 16 år till våren 2020, vilket är jättekul! Vi har ökat stort i antalet aktiva inom våra fyra sporter sista året, så till 2020 vill vi verkligen jobba på att utveckla samtliga av våra aktiva på ett positivt och utvecklande sätt, säger Anette Eriksson.

Utöver seriespel 2020 och satsning i alla fyra sporter har även föreningen som mål under vintern och start på 2020 att vidareutbilda samtliga ledare, både grenspecifikt och värdegrundsmässigt. De har även inplanerade tillfällen framöver med föreläsningar med temat optimerad träning och återhämtning för ungdomar 13-17 år. Även inplanerade cuper både i fotbollen och innebandyn planeras under 2020, både för flickor och pojkar.

Båstad-gif Båstad-gif


Publicerat den 14 oktober, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!