Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Friluftsfrämjandet Ängelholm – Båstad

Sedan 1945 har Friluftsfrämjandet Ängelholm – Båstad bedrivit sin friluftsverksamhet upp i Hållehall. Lokalavdelningen Ängelholm – Båstad erbjuder medlemmar massvis av roliga, trygga och lärorika upplevelser och äventyr året runt. Verksamheten är bland annat till för dig som vill komma ut i naturen men vet inte hur, vill känna en samhörighet utan att behöva vara med i en klubb samt vill lära dig nya saker utan prestationskrav.

Verksamheten har 400 medlemmar och 12 utbildade ledare. De bedriver barn- och ungdomsverksamhet på olika nivåer mellan åldrarna 3-11 år, där friluftsteknik, friluftskunskap, naturkunskap och äventyr är exempel på olika aktiviteter. Cykelverksamheten är även den stor med cykelleder som går direkt från klubbstugan i Hålehall, Hålehallsstugan.

Från Hålehallsstugan finns det leder för cykling, ridning, vandring och löpning med olika svårighetsgrader samt längd. Om du vill läsa mer om verksamheten och se uppdaterad information för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

 

Sponsorpengarna gör stor skillnad

Utbildning av ledare, investeringar i hålehallsstugan, rustning av leder och annat är aktiviteter som finansieras till stor del av sponsorpengar och medlemmar. Bjäre Krafts sponsorpengar har bland annat gått till att rusta upp en förfallen bro på en av lederna uppe i Hålehall så cyklister, vandrare och löpare enkelt och säkert kan ta sig över.

”När vi lägger ut aktiviteter blir de fullbokade direkt. Det finns hela tiden en efterfrågan till nya event, aktiviteter och kurser. Vi vill ju såklart kunna bemöta denna efterfråga men behöver då utbilda fler ledare – vilket vi gör så mycket vi kan. Utbildningar är något som är kostsamt för oss, så sponsorpengarna hjälper till att finansiera detta” – säger Pia Nyström Sköld, Ordförande Friluftsfrämjande Ängelholm – Båstad.

 

Framtidsplanerna för Friluftsfrämjandet Ängelholm – Båstad

Just nu pågår olika utvecklingsplaner för verksamheten uppe i Hålehall. Tidigare investeringar i klubbstugan har gjort att den nu finns för uthyrning för större eller mindre sällskap – och ytterligare upprustning kommer göras under året. Att kunna erbjuda fler event och aktivitetsdagar är något som lokalverksamheten vill men för att det ska bli möjligt krävs utbildning av fler ledare.

”Vi vill utveckla vår cykelverksamhet ytterligare med fler grupper och utbilda ledare. Utöver cykelverksamheten ser vi ett stort intresse för kurser och grupper i vandring och parkour – vi håller på att utvärdera möjligheterna till att detta ska ske snart. I och med att vi utvecklar lokalverksamheten så kommer vi öka antalet medlemmar, som i sin tur ger fler utvecklingsmöjligheter” – säger Pia Nyström Sköld.

 


Publicerat den 8 juli, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!