Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Hembygdsparken i Ängelholm

Området där Ängelholms hembygdspark ligger, var på sent 1700-talet likt en stor sandöken med dyner som sträckte sig från havet ända upp till Rebbelberga kyrka. År 1935 uppläts området till Ängelholms Hembygdsförening som direkt hade planer för området. Den första parkanläggningen utvecklades i det sydöstra hörnet av området och parken inhägnades med jord- och stenvall. Stigar samt hagar tillkom och fyra dovhjortar flyttade in i parken och blev därmed de första djuren.

Ängelholms Hembygdspark har sedan dess vuxit enormt med byggnader och tillhörande verksamheter, museer, skulpturer, Pyttetåget, lekplats, scen med sittplatser, ytterligare djur, värdshus etc. Utöver allt detta är parken ett centrum för julmarknad, hantverks- och matmässa, midsommarfirande, spelmansstämma m.m. Allt detta drivs och utvecklas ideellt utav Ängelholms hembygdsförening.

Om du vill läsa mer om parken och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Bjäre Kraft är stolt sponsor till parken

Tack vare sponsorpengar kan Ängelholms Hembygdspark ständigt utvecklas. Pengarna gör det möjligt för parken att inte bara erbjuda gratis inträde utan även utöka djurparken och underhålla befintlig natur, evenemang  och aktiviteter.

”Det krävs mycket för att hålla vår park igång, både ekonomiskt men även andra resurser. Bjäre Krafts sponsring till vår verksamhet gör det möjligt för oss att jobba och utveckla parken” – säger Olle Johansson, sponsorsansvarig Ängelholms Hembygdspark.

Hembygdsparkens planer framåt

Till nästa år ska linderödsgrisarna få flytta in i ett nytt grishus. Renovering kommer även att ske av Luntertunstugan – som är ett bondehem från 1700-talet. Stugan, som är ett av fem museer i parken, skänktes till Hembygdsföreningen då parken anlades och är inredd med gamla inventarier, möbler och verktyg som var nödvändiga för en familj i självhushållets tid.

” Vi hoppas att nästkommande år kunna försköna parken ytterligare med permanenta blomsterarrangemang på vissa platser.Vår mål är att parken ska sjuda av liv året om vilket befäster platsen som ett av Skånes största utflyktsmål”- säger Olle Johansson.

djur-hembygdsparken-angelholm Pyttetaget-hembygdsparken-angelholm


Publicerat den 11 november, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!