Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Hjärnarps Scoutkår

 

Hjärnarps ScoutkårHjärnarps Scoutkår Scouterna ger barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Sammanlagt har föreningen ca 160 scouter i olika åldrar och avdelningar. Scoutkåren har sex olika avdelningar beroende på ålder; Spårarna, Upptäckarna, Äventyrarna, Utmanarna och Rover.

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år eller går i andra klass. Du börjar då som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet. Men du kan börja som scout när som helst, då börjar du i den avdelning som passar din ålder.

” Om du vill bli scout behövs inga förkunskaper eller utrustning. Vi utgår ifrån individens nivå och vi har möjlighet att låna ut en del saker till övernattning och läger om det behövs” – säger André Bogga, vice ordförande Hjärnarps Scoutkår.

Göra upp eld, gå på äventyr i skogen, lära sig hur man plåstrar om en brännskada, hur man läser hemlig skrift eller laga mat från ett främmande land. Detta är exempel på olika aktiviteter som görs när de olika scoutavdelningarna träffas under veckorna.

Om du vill läsa mer om föreningen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Bjäre Krafts sponsorpengar är väldigt viktiga

Hjärnarps Scoutkår fick år 2017 fiber indraget och det är här Bjäre Krafts sponsorpengar kommer till användning – som ett ekonomiskt stöd för inkoppling av fiberanslutningen i scoutgården.

”Tack vare Bjäre Krafts ekonomiska stöd blev det möjligt för oss att dra in fiber till vår gård” – säger André.

Planer inför säsongen och framtiden

Just nu planerar och söker Hjärnarps Scoutkår ekonomiskt stöd för att bygga vindskydd och utveckla sin utemiljö vid föreningen. Planer för sommaren 2021 har redan spikats – alla scouter ska åka på läger i Jamboree utanför Kristianstad, norra Åsum.

” Vi tror på att scouterna utvecklas enormt mycket tillsammans och individuellt genom äventyr på annan ort. Då ges det tillfälle att testa sina kunskaper på ett annat sätt, någon annanstans” – Säger André Bogga

 

Hjärnarps Scoutkår Hjärnarps Scoutkår

 


Publicerat den 30 september, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!