Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Hovs GIFHovs-gif-sponsring-bjk

Hovs GIF bedriver fotbollsverksamhet i Båstads kommun. Föreningen har ett A-lag för herrar som drivs tillsammans med Torekovs IK. Utöver sina medlemmar och spelare har klubben även en aktiv supporterklubb ”Club 100”. Dagens Hovs GIF omfattar även Hovbacka som bland annat används som klubblokal, festlokal och tillhörande utrymmen.

Jordbrukarnas Ungdomsförbund JUF, byggde Hovbacka som en fritidsgård för att aktivera bygdens ungdomar med aktiviteter både kulturellt och idrottsligt. 1931 anslöt sig och bildades Hovs GIF som en underavdelning inom JUF och ägnade sig då åt fotboll, allmän idrott och gymnastik. 1953 invigdes dagens idrottsplats, Hovvalla, och Hovs GIF kunde därmed börja spela seriespel i fotboll. 1965 övertog Hovs GIF hela verksamheten och Hovbacka efter JUF.

Under många år har föreningen ägnat sig åt en rad olika sporter så som; gymnastik, bordtennis, friidrott och handboll men det är fotbollsverksamheten som prioriteras idag. Utöver fotbollen bedriver Hovs GIF loppis, tipspromenader och upplåter boulebana.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Bjäre Krafts sponsorpengar kommer väl till användning

Tack vare sponsorpengar kan Hovs GIF tillhandahålla utrustning till sina spelare, dvs fotbollar, koner och annat som används vid träningar och matcher. Sponsorpengarna gör det möjligt för klubben att tillhandahålla och hela tiden se till att spelarna och klubben har utrustning som håller hög kvalité.

”Utöver utrustning och allt som används vid träningar och matcher används även sponsorpengarna till att rusta upp och underhålla vår klubb- och festlokal, Hovbacka, samt fotbollsplanen”, säger John Nilsson, kassör Hovs GIF.

Framtidsplaner för EVS

Under 2020 hoppas klubben kunna genomföra en större renovering av köket i Hovbacka. Arbetet kommer att utföras ideellt av eldsjälar som finns i föreningen och Club 100. Utöver renovering är det i år dags för ännu en resa till Tyskland.

”Vartannat år styr vi skeppet ner till Tyskland och hälsar på vår vänklubb sedan 40 år tillbaks SV Steinhorst. Under det gångna året hade vi besök av dem här uppe i Hov så nu är det vår tur att hälsa på klubben. I augusti åker vi ner och gästar dem, höjdpunkten på året om du frågar en Hovsing”, säger John Nilsson.

loppis-hovsgifHovsGIF-bjk-sponsring


Publicerat den 24 januari, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!