Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Munka  Ljungby  IBKMunka Ljungby IBK

Innebandyklubben Munka Ljungby startades hösten 1990 av två killar i 14-års åldern som helt enkelt tyckte innebandy var det bästa som fanns. Sedan dess har det hänt endel i föreningen och idag har Munka Ljungby IBK ca 400 aktiva spelare. Munka Ljungby IBK är en bredd- och elitförening med  damlag i allsvenskan och div 2 samt herrlag i både div 1 & 2, killar och tjejer från 5 års ålder, JAS samt Oldboys för herrar. Föreningen håller till vid Munkahallen med både planer inomhus och nu under sommaren även utomhus.

Utöver innebandyn driver föreningen eget kansli, fritidsgård samt äger och driver en sportstuga för träningsläger. Munka Ljungby engagerar sig mycket för att bidra till sämhället, exempelvis har föreningen de senaste åren jobbat hårt med att dra in pengar till välgörande ändamål. Två år i rad har föreningen dragit in en kvarts miljon till Barncancerfonden Södra.

Om du vill läsa mer om verksamheten och se uppdaterad information för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

 

Sponsorpengarna är viktiga

För att hålla en förening igång krävs stora medel och ett stort engagemang från spelare, ledare, föräldrar och näringsliv. Som för många andra föreningar behöver även Munka Ljungby sponsorer för att kunna bedriva sin verksamhet. Bollar, utbildningar, material, ledarutrustning, matchställ, kläder och mycket annat är poster som täcks av bland annat sponsorpengar.

Föreningen har beslutat att köpa in nya matchställ för kommande säsong till alla spelare. Bjäre Krafts sponsorpengar kommer specifikt gå till att finansiera de dryga 200 matchställen som kommer pryda ungdomsspelarna. ”Detta är såklart en stor investering för oss i Munka Ljungby IBK. Men genom att alla har liknande design på sina machställ vet vi att ”vi”-känslan kommer öka ytterligare och samhörigheten stärkas genom lag, kön och åldrar”, säger Linus Ljungdahl, medlem i marknadsgruppen, Munka Ljungby IBK.

 

Framtidsplanerna för Munka Ljungby IBK

Många av sommarens och höstens framtidsplaner har blivit inställda på grund av rådande omständigheter. Till sommaren var tanken att två ungdomslag för första gången skulle representera Munka Ljungby IBK i en stor innebandycup nere i Prag. Ett tjejlag och ett pojklag.

”För att finansiera denna cup jobbade lagen stenhårt för att dra in pengar till cupen. Dessvärre har Covid-19 gjort att turneringen är inställd men lagen kommer förhoppningsvis att få åka ner nästa sommar istället. Det är som det är och just nu är det lika för alla, men absolut väldigt trist”, säger Linus.

Även föreningens enskilt största inkomstkälla Ängelholm Outdoor är såklart inställt, detta bidrar såklart till att Munka Ljungby IBK har ett väldigt tufft år framför sig men jobbar stenhårt för att hitta nya och andra projekt.


Publicerat den 30 juli, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!