Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Rögle Team Tjejer

Utöver sponsor till Rögle BKs elitlag är även vi på Bjäre Kraft stolt sponsor till bland annat Rögle Team Tjejer, hockeysektionen som välkomnar alla tjejer som vill spela ishockey tillsammans. Rögle Team Tjejer startades inför säsongen 18/19 och intresset har varit stort ända sen början. Just nu är Team Tjejer runt 40 aktiva medlemmar i åldrarna mellan 5-14 år och letar hela tiden efter nya spelande tjejer.

Första året avslutades med en träningsmatch och under 19/20 har utbytet av matcher ökat och man har även varit iväg på en cup.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida.

 

Sponsorpengarna är viktiga för Team Tjejer

För att spela hockey krävs utrustning som likt varje sport kostar pengar, som ex träningsmaterial och annat som gör att Team Tjejer kan bedriva sin verksamhet på bästa sätt. Alla sponsorpengar är viktiga dels i inköp av utrustning och material men framförallt är pengarna viktiga för arbetet utanför isen.

”Pengarna skapar möjligheter för tjejerna att göra saker utanför is och som på så sätt stärker dom som individer men framförallt som grupp. Grillkvällar, teambuildingövningar och annat är exempel på aktiviteter”, säger Ellinor Rydell, huvudtränare Team Tjejer.

Sponsorpengarna gör det även möjligt för Team Tjejer att åka iväg på cuper samt träningsmatcher för att möta andra lag. Tyvärr är resvägen lång till möte med flicklag då flickhockeyn i Skåne ännu inte är så etablerad.

Framtidsplaner för Team Tjejer

Det absolut största målet och framtidsplanen med Rögle Team Tjejer är att bli den klubb i Skåne som har flest antal aktiva tjejer. I framtiden vill Team Tjejer bedriva en bred verksamhet som börjar från utvecklingslag och som går hela vägen upp till elitverksamhet och att detta bara är starten på en större flick- och damsektion i Rögle BK.

”Jag tycker det är helt rätt ände att börja med, att skapa ett flicklag och skapa en bra grund. I framtiden hoppas jag att vi får till ett damlag också så att flickorna kan gå vidare uppåt i klubben när de är tillräckligt gamla, säger Ellinor Rydell.

Dock är Ellinor fast vid att det viktigaste av allt är nuet, att bilda en gemenskap och glädje i gruppverksamheten som sedan på sikt kan skapa ett livslångt intresse för ishockey.


Publicerat den 10 juni, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!