Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

SS Delfinen Vejbystrand

Segelsällskapet Delfinen i Vejbystrand är Bjäre Krafts nyaste tillskott i vår sponsring och vad passar inte bättre då än att presentera föreningen närmare.

År 1970 bildades SS Delfinen Vejbystrand och bedriver sin verksamhet ute i Vejbystrands hamn. Det är sammanlagt ca 200 barn och ungdommar som är medlemmar i Delfinen och intresset ökar varje år. Med ca 125 elever i seglarskolan är SS Delfinen en av de största seglarskolorna på Bjärehalvön. Föreningen satsar på en bredd och verkar både för segling som aktivitet och som en sport, inkluderande tävlingsverksamhet för de som önskar.

Föreningen bedriver bland annat seglarskola, parasegling, prova-på-segling, lördagssegling och vindsurfing. De olika jollarna som Delfinen har tillgång till är Optimist, Flipper, RS Feva, RS Quest, C55 och Avanti.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Sponsorpengarna gör skillnad

Pengarna är förstås jätteviktiga för föreningen, om inte livsviktiga för att kunna överleva. Sponsorpengarna går rakt in i seglingsverksamheten och den största delen går till underhåll av jollar och säkerhetsbåtar. Segel, skrov, tampar behöver underhållas och uppdateras samt även motorerna till säkerhetsbåtarna som behöver både service och underhåll under säsongen. Utöver detta går sponsorpengarna till investeringar i klubbstuga och miljön runtomkring.

”Vi vill skapa de bästa förutsättningarna som finns för våra medlemmar, så deras vistelse här blir så bra som möjligt. En förutsättning för att det ska hända är då förstås sponsorpengar” – säger Per Kjellberg, Jolleansvarig.

Framtidsplaner för SS Delfinen Vejbystrand

”Delfinen har som motto att segling är till för ALLA och i ett livslångt seglande. Alla är välkomna till oss, vi satsar på att skapa en bredd i vår verksamhet – både vad gäller aktivitet- och tävlingsverksamheten. Vi vill även att hela familjer ska kunna delta och umgås tillsammans hos oss. Detta är ju såklart något som finns med i våra planer framöver med olika aktiviteter” – säger Per Kjellberg.

Från och med 2015 finns Parasegling i Delfinens verksamhet som då innebär att personer med funktionshinder kan komma ut på havet. Både i segelbåt och motorbåt.

 

 


Publicerat den 30 juni, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!