Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Västra Karups IF

År 1935 bildades fotbollsföreningen Västra Karups IF som har idag 273 medlemmar. Västra Karups IF utgår ifrån följande värdegrund; Glädje och Utveckling, Delaktighet, Inkludering och Tillit. Föreningen bedriver en sammanhållen och genomtänkt verksamhet som bygger på kontinuitet, engagemang och professionalism som omfattar fotbollsspelare mellan 5-55 år, med en jämn könsfördelning.

VKIF bedriver en mängd sidoprojekt i sin fotbollsverksamhet, exempelvis utegym för allmänheten, loppis, fritidsgården Big Chill, fotbollsskola och cuper. Klubben har ett damlag i division 2 och ett i division 4, ett herrlag i division 4 och ett i division 2 reserv, samt bedriver en breddverksamhet på barn- och ungdomssidan.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

Bjäre Kraft sponsorpengar gör skillnad

För att hålla en förening vid liv krävs förutom ideella krafter även utrustning. Tack vare sponsorpengar är det möjligt för Västra Karups IF att hela tiden hålla utrustningen uppdaterad. Utrustning så som allt från kläder och bollar till gräsklippare och bevattningsanläggningar, så att lagen och ledarna har det de behöver. Under de senaste åren har VKIF dessutom satsat stort på föreningsutveckling, främst genom att utbilda alla ungdomsledare.

”Vi märker att vi får bättre klimat i föreningen när ledarna har samma teoretiska grund och en enhetlig syn på hur verksamheten ska bedrivas. Genom att satsa på föreningsutvecklingen ser vi även att ledarna skapat en gemensam syn på hur vi ska hantera olika situationer som kan uppstå”, säger Johan Fredriksson, vice ordförande.

Klubbens planer framåt

Västra Karups IF har under de senaste åren lagt fokus på att kompetensutveckla ledare, vilket de tänker fortsätta att göra även framöver. Denna utveckling har gett synliga resultat och effekter däribland att ungdomsverksamheten vuxit år efter år.

”Det är viktigt för oss att anamma Svenska fotbollsförbundets ledord ”Så många som möjligt, så länge som möjligt” då alla ska kunna delta på sin nivå samtidigt som det säkrar vår framtida seniorverksamhet”, säger Johan Fredriksson.

Vastra-Kraups-IF Vastra-Kraups-IF


Publicerat den 10 december, 2019

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!