Vi lägger vår kraft där den hör hemma – hemma

Bjäre Kraft är en ekonomisk förening som ägs av sina medlemmar i nordvästra Skåne. Eftersom vi arbetar och bor här, är det naturligt att även stödja föreningar och organisationer i vårt område. Detta är viktigt för oss då vi vill bidra till att boende i vårt verksamhetsområde kan hitta meningsfulla och betydelsefulla fritidsaktiviteter. Läs mer om vår sponsring och vår sponsringspolicy här.

För att uppmärksamma de föreningar och organisationer vi sponsrar presentera vi dem här på hemsidan men även på Facebook och Instagram.

 

Vejby IFvejbyif-bjk

Vejby IF, tidigare Vejbyslätts IF, bildades 1921 och registrerades året efter hos fotbollsförbundet – här börjar klubbens historia. Innan hemmaplanen på Vejbystrands idrottsplats stod färdigt 1954 spelades många av klubbens matcher på Fåravallen. Vejby IF har ett A-lag i division 3, B-lag, ett junior-lag och ett oldboyslag, utöver detta även en omfattande barn- och ungdomsverksamhet med hela 17 lag, både pojkar och flickor. Sedan 1985 finner du utöver fotbollsverksamheten även fritidshem, fritidsklubb och fritidsgård hos klubben. Vejby Loppis, Rondellen och Vejby Villan är utöver de tre tidigare nämnda verksamheterna, tre integrerande verksamheter för långtidsarbetslösa som drivs i samarbete med bl.a. Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Ängelholms kommun.

Om du vill läsa mer om klubben och se uppdaterat schema för säsongen – gå in på deras hemsida eller på Facebook

 

Sponsorpengarna är viktiga för föreningen

Sponsorpengar är viktigt oavsett vad i en klubb. Det finns alltid material, utrustning, kläder, utbildningar eller annat att investera i där sponsorpengarna kommer väl till hands. Detta året satsar Vejby IF på inköp av nya matchkläder till alla spelare i klubben. Detta betyder att ca 400 likadana tröjor, shorts och strumpor köps in – just likadana för att samtliga spelare oavsett ålder kommer spela i likadana dressar.

”Absolut är detta en stor kostnad för oss vilket gör att vi är tacksamma för alla sponsorpengar vi får in. Utan våra sponsorer hade detta inte varit möjligt. Att samtliga spelare har likadana kläder, från våra yngsta 5-åringar till våra Oldboys, ger en sammanhållning både mellan lagen och kön, säger Christan Jensen, sportchef Vejby IF.

 

Framtidsplaner för Vejby IF

Vejby IF fortsätter sitt arbete i klubben för ett hållbart samhälle. De har valt ut tre fokusområden att arbeta med – miljö, ekonomiskt och socialt. Detta arbete har drivits under flera år i klubben och är numera en central del i Vejby IFs verksamhet.

Under 2020 planerar klubben ett flertal nybyggnationer. En ny uteplats mellan klubbstuga och läktare, två stycken padelbanor och ett utegym kommer byggas. De två sistnämnda är samprojekt mellan Vejby IF, Leader och Ängelholms kommun.

”Utöver vårt arbete för ett hållbart samhälle och våra planer för byggnationer ska vårt F15 lag åka ner till Mallorca på träningsläger i April. Detta är en oerhört viktig möjlighet för laget att spela ihop sig och utvecklas som lag samt individer. När du kommer iväg med ditt lag upplever du och dina lagkompisar saker tillsammans som ni kanske inte riktigt hade gjort här hemma”, säger Christian.

vejby-if-fotbollens-dag-2019Vejby-if


Publicerat den 19 februari, 2020

Nyheter från Bjäre Kraft

Prenumerera och du får veta vad som händer hos oss.

Bjäre Kraft

Hos oss samsas kraft och omtanke!

Facebook

Gilla oss på Facebook och dela till dina vänner!